Privatna arhiva
Petar Petković

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je premijer prištinskih institucija, Aljbin Kurti najnovijim hapšenjima udario šamar EU i pokazao da Priština ne želi da nastavi sa dijalogom za normalizaciju odnosa.

– Nenad Orlović je uhapšen bez naloga, što je potvrdio i Borelj govoreći da se Srbi vansudski hapse. Onda se u medijima pojavila informacija da se hapšenje dogodilo na poziv Svečlje koji ima spiskove za hapšenje ljudi, a tek nakon toga obaveštava sud i tužilaštvo – rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da je akcija hapšenja izvršena bez naloga tužilaštva i da se vidi da je nalogodavac tih hapšenja Kurti, za koga je rekao da mimo institucija lovi i hapsi Srbe kako bi kreirao nove krize na severu KiM.

– Na društvenim mrežama Albanci su objavili i snimak Nenada Orlovića, kako sedi go do pojasa u sobi u kojoj ga ispituju, a na glavi mu stoji crna kesa. To Albanci šeruju po društvenim mrežama i hvale se kako ga maltretiraju – rekao je Petković.

Dodao je da je dobro što je iz pritvora juče pušten Radoš Petrović, koji je prvi uhapšen 29. maja u Zvečanu, ali su u pritvoru i dalje Dušan Obrenović, Milun Milenković Lune, Dalibor Spasić, Nemanja Vlašković, Uroš Vukašinović, Dragiša Milenković koji je uhapšen u Gračanici, a sada i Nenad Orlović.

– Sve to pokazuje da ne želi da stane, već želi da izazove nove krize – naveo je Petković.

1 COMMENT

  1. Kurti je omiljeno čedo EU i SAD ovakvim izjavama Srbija nikada neče uspeti zaratiti izmjeđu Oca i Sina sve su vam ove glupe ideje uzalud u drugoj srtani Rusija polako klizi prema građanskom ratu unutar Rusije vojni saveznici njeni Čečeni i Wagner na terenu koji su bili na strani Rusije okrječu leđa njoj i preuzimaju svoja mjesta na strani EU i SAD močnika Mađarska i Kina povlače se polako ko meutralni u toj politici jedini saveznik Rusije ne pokplebljivi ostaje Turska sa Erdoganom koji idalje prkosi EU i SAD dok Putin polako al sigurno tone u veče probleme i nemoč na terenu protiv Ukraine što se da vidjeti po novo nastalom stanju dok za Srbiju polako biče sve teže i teže bez Ruskog uticaja znači da rezimiramo Vučiču pamet u glavu nemaš puno vremena jer potrošio si ga kupovajuči vrjeme i izmišljabuci nove krize i nesigurnost do danas zato moraš na veliku odluku dok još ima magle znači il Pokojnik il Pukovnik to ostaje sam da procjeniš pa kako odlučiš tako če biti Sudbina Srbije i srbskog naroda u budučnosti. Hvalla .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here