JUGpress

Regionalna informativna agencija JUGpress danas obeležava petnaest godina postojanja i rada.

U ovih petnaest godina preživeli smo, i bukvalno, mnogo toga. Razlićite vrste pritisaka i pretnji, otvorenih ili prikrivenih, pokušaje vlasti da nas ugase, više puta je sat hakovan, finansijsko iscrpljivanje koje traje i dalje, pokušaje diskreditacije i etiketiranja ali i crtanja mete kroz različite spinove i izmišljene priče.

Najnoviji pokušaj zatrašivanja i gašenja su dve tužbe beogradske kompanije MiIenijum tim samo zato što smo radili svoj posao i izveštavali sa press konferencije jedne opozicione stranke kao i odštetni zahtev od 200.000 evra.

JUGpress je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama. JUGpress (www.jugpress.com), čije je sedište u Leskovcu, prati dešavanja na jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu), na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

JUGpress ima jasnu uređivačku politiku koja se zasniva na poštovanju svih profesionalnih i etičkih standarda, tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama i netabloidnom novinarstvu i radu isključivo u interesu javnosti.

JUGpress objavljuje tekstove na srpskom, albanskom romskom i bugarskom jeziku.

Agencija JUGpress je prva počela da objavljuje na svom sajtu i TV snimke kada to još uvek nisu radili ni veliki centralni mediji a prva je od medija u Srbiji uvela i servis na albanskom jeziku.

Član je Lokal presa i Asocijacije onlajn medija i prihvata nadležnosti Saveta za štampu.

Petnaestu godišnjicu JUGpress dočekuje sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju web TV JUGpress.

Osnivač JUGpressa je NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije, navodi se u saopštenju JUGpressa.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime