Pevala na oproštaju od Barbare Pramer

0

Jelena Krstić

Jelena i Hari Stojka su se odazvali pozivu najbližih saradnika i porodice preminule Barbare Pramer, koja se snažno borila protiv diskriminacije, za prava Roma i Jevreja, kao i protiv rasizma .

Jelena Krstić kaže za "Vesti" da je imala prilike da upozna Pramerovu na obeležavanju Svetskog dana Roma 8. aprila prošle godine kad je takođe sa Hari Stojkom nastupila u parlamentu.

Na oproštaju od Barbare Pramer u austrijskom parlamentu Jelena Krstić i Hari Stojka su izveli romsku himnu "Đelem, đelem" i mađarsku romsku tradicionalnu kompoziciju "Lasi Raci" Jelena Krstić kaže da je za nju to bila velika čast i da se radi o najznačajnijem nastupu u njenom životu.

– Stvarno mi je bila velika čast. Na kraju su nam i gospodin predsednik Hajnc Fišer i njegova supruga prišli i čestitali na divnom nastupu i zahvalili se u ime svih što smo učestvovali – rekla je ona.

Ceremoniju opraštanja od predsednice parlamenta, koja je preminula pre više od nedelju dana, uživo je prenosila austrijska državna televizija ORF.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here