K. M.

Članovi srpske zajednice koja se okuplja oko srpske pravoslavne crkve Sveti Nikola u brizbejnskoj Ros ulici, još jednom su pokazali svoju nesebičnost i razumevanje kad su u pitanju dobrovoljni rad i humanitarne akcije.

Iako je većina prošlog meseca bila ispunjena mnogobrojnim aktivnostima u našoj zajednici, vredni članovi srpske parohije u Brizbejnu su se još jednom, poslednje nedelje septembra, odazvali pozivu da organizuju humanitarni piknik za malu Miu Šećerković koja boluje od autizma. Uz blagoslov oca Nikole Stefanova, piknik je održan u Holand Parku.

Srpski centar i Fudbalski klub donirali su piće i hladnjaču za čuvanje hrane, vredne domaćice su darivale  kolače, Milijana Janković krofne, mesara “Adams Continental” 30 kilograma roštiljskih kobasica, Ranko Stojanović je pripremio tradiconalni čorbanac. Folklorna grupa iz Ros ulice i “Coloselum” putnička agencija učestovali su u reklamiranju piknika, pa je ukupna donacija dostigla iznos od 5.300 dolara.

Uz to, humanitarnom akcijom na internetu (GO FUND ME) prikupljeno je još 850 dolara.
– Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su pripremali piknik, radili i dali donacije, a pozivamo i čitaoce “Vesti”  da se pridruže akciji jer je pomoc Šećerkovićima zaista neophodna – poručila je Radana Stojanović u pismu dostavljenom našem listu.

Šećerkovići nisu sami!

Dirnuti gestom srpske zajednice Brizbejna, zahvalni članovi porodice Šećerković nisu mogli da sakriju suze i tugu u očima. Akcijom je poručeno da nisu sami i zaboravljeni, da imaju iza sebe sunarodnike spremne da odvoje vreme i pomognu kad je to potrebno.

Račun za pomoć

Bilo je i onih koji nisu mogli da dođu na piknik, a koji su zvali da pitaju kako mogu da se uključe u akciju pomoći. Oni svoje donacije mogu da uplate na račun male Mie. Uplate je moguće izvršiti na bankovni račun: MIA SECERKOVIC, Westpack Bank, BSB: 034 – 076, broj računa: 596 352 ili putem internet fondacije “GO FUND ME” i ostaviti donaciju na ime Mia Secerkovic.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here