Foto: MN Press
Dragan Stojković Piksi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi imao je intervju za italijanski Tutosport.

U opširnom intervjuu za ovaj italijanski mediji, Piksi se dotakao mnogih tema, a u fokusu su bili srpski igrači u Seriji A.

Pre svih Dušan Vlahović, a onda i ostali srpski internacionalci koji igraju na Apeninima u centru pažnje su i zbog predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru.

Naravno, prva i nezaobilazna tema bio je Dušan Vlahović. Bivši igrač Partizana nije postigao gol na prethodne tri utakmice, ali to ne brine Piksija.

– Niti sam zabrinut, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Samo što nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marselju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote u vezi sa (Žan-Pjerom) Papenom – kaže Stojković.

Juventus ima priliku da osvoji kup Italije u meču protiv Juventusa.

– Sigurno ću gledati meč. Verujte mi: Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar – rekao je selektor srpskog nacionalnog tima.

Pričao je još malo o Vlahoviću, a dotakao se i trenera Juvea.

– Alegrija često kritikuju, ali je jedan od najboljih trenera u Italiji. Jedini problem je da ljudi često zaboravljaju da, koliko god bio dobar, Vlahović ima samo 22 godine. Mlad je, doveden za 70.000.000 evra, centarfor je velikog kluba i samim tim na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega, međutim i ovako je Dušan već odradio ogroman posao. Veliki posao odrađuje za ekipu, a iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka, a ne momka koji je tek prešao granicu od 20 godina. Na kraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svih pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena.

U fokusu fudbalske javnosti u Italiji je i Sergej Milinković-Savić. Vlasnik Lacija rekao je da je odbio neverovatnih 140 miliona evra za Sergeja! Piksi bi voleo da ga vidi kod Vlahovića…

– Bilo bi dobro da ga vidim u Juventusu, pre svega usled činjenica da je Vlahović već u Torinu. I meni bi bilo lakše, pratio bih samo jednu utakmicu kako bih ih video obojicu. Šalu na stranu, Sergej je stvarno savršen fudbaler za Alegrijev tim. Juventusu nedostaje vezista kao što je Milinković-Savić. Ima stas, daje golove, asistira, dobro poznaje Seriju A. Navijam da pređe u Juve, ali se ne pitam. To očigledno moraju da reše Anjeli i Lotito.

Reprezentacija Srbije igrače u Kataru na Svetskom prvenstvu što je za Piksija velika stvar.

– Već je velika stvar što smo se kvalifikovali. Zamislite, mi idemo u Katarm, a Italija, prvak Evrope – ne. Jedna stvar je sigurna: nećemo promeniti naš pristup i igru. Na Mundijalu ćemo igrati napadački, odnosno ono što zovemo fudbal-spektakl pa ćemo videti kako ćemo proći. Sve je moguće – rekao je selektor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here