Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobio je Zlatnu loptu za najboljeg srpskog trenera.

Nagradu je dobio iz ruku zamenika predsednika FSS Nenada Bjekovića.

Pored Stojkovića priznanje su dobili Jelena Čanković, za najbolju fudbalerku i Dušan Tadić za najboljeg igrača.

– Privilegija je biti na ovom mestu u ovoj ulozi. Ova godina je bila uspešna za fudbal, reprezentativni i klupski. To je ono što vraća veru u fudbal, i nešto u čemu moramo da budemo bolji – rekao je Piksi.

Posebno je istakao značaj porodice.

– Kada se dogode ovakve stvari morate da se zahvalite na podršci kakvu sam imao. Na prvom mestu porodici, ona te tera, daje motiv, kreativnost, sve ono što mi je potrebno da radim ovaj posao. Znaju da je to iskreno i zato je volim najviše na svetu.

Zahvalio se FSS-u što je dobio poverenje da bude selektor i podršci kroz cele kvalifikacije, kao i svima zaposlednima u Savezu, ali i srpskim medijima.

– Hvala FSS na čelu sa Bjekovićem, za dve stvari. Prva što ste me postavili ovde i dali poverenje da brinem o rezultatima selekcije i druga na podršci od prvog dana od početka marta do poslednje utakmice u Lisabonu. Svaki trener bi mogao da poželi ovako nešto što sam ja. Imamo sve preduslove da uspešno obavljamo ovaj posao.

Podršku “Orlovi” imaju i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dodao je Piksi.

– Hvala mu na više nego iskrenoj podršci. Osetio sam to kao selektor, isto kao i igrači i ceo FSS. Da mu se zahvalim na tome, jer kada vas prvi čovek podržava i veruje u projekat osećate se lagodnije da nastavite da radite započet posao. Ta podrška nije samo na priči, mogli smo da je vidimo. Verujemo da ćemo nastaviti da našu naciju činimo srećnom i zadovoljnom.

Napomenuo je i značaj stadiona koji će uskoro da “niknu” u državi.

– Do juče imaginacija, a danas poprima obrise stvarnosti. Nacionalni stadion toliko ga isčekujemo i desiće se. To će biti lepo za srpski fudbal, Beograd i Srbiju. Svi jedva čekamo da se završi. Stadion će da bude beogradska lepotica, da ljudi uživaju na njemu rekao je Stojković, čestitajući Crvenoj zvezdi i Partizanu na uspesima u Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here