Foto: MN Press
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi je odveo je Srbiju na Svetsko prvenstvo u Katar, a za “Večernje novosti” je istakao da ono pravo tek sledi.

Piksi ističe da nije toliko bitan ni rezultat koliko je bitan način kako su Orlovi odigrali tu utakmicu.

– Pobeda je važna, ali meni je mnogo bitan način na koji se dolazi do pobede i do dobrih rezultata. Pobeda nad Portugalijom je bio samo šlag na torti, poslednja utakmica u ovom ciklusu, koji smo odigrali izuzetno kvalitetno i sasvim zasluženo završili prvi. Sve je to rezultat zalaganja igrača, ali i Fudbalskog saveza koji je omogućio sve ono što nam je potrebno za rad, tako da uspeh ne shvatam lično, već kao uspeh svih nas – uspeh srpskog fudbala – istakao je Piksi

Svetsko prvenstvo je sve češće tema, a sve više ljude zanima kakvi su planovi naše reprezentacije u Kataru, međutim, Piksi neće baš sve da otkrije.

– Kada bih vam sada rekao kakvi su mi planovi i šta očekujem, šta ćete me onda pitati za dva, tri ili šest meseci? Ne bih imao više aduta. Uživajte kao što uživa cela Srbija. Obradovali smo naciju i to je za mene najveća satisfakcija. Narod je zadovoljan, ne samo zbog rezultata, već i zbog odnosa igrača na terenu na kojem su izgarali i verovali u ono što radimo.

Svestan je Piksi da neće imati lak zadatak u Kataru, pogotovo nakon sjajnog izdanja protiv Portugalije, neki su pomislili da bi Srbija mogla u Kataru da dođe i do kraja takmičenja…

– Ne smemo da razočaramo jer sam ja stalno govorio da Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi i to tako mora da bude. Zašto? Pa, zato. Mislim da je tehnika nešto najlepše u fudbalu i kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion žele da vide dobru igru i lepe poteze, mnogo šuteva i golova. Ja hoću da igramo takav fudbal da, čak i kada izgubimo, naši momci budu ispraćeni aplauzom. A nećemo izgubiti – poručio je Dragan Stojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here