Piksi oduševio Platinija

0

Kako pišu izuzetno respektabilne engleske novine, Platini je putem interneta poslao pismo u kojem je Stojkoviću, između ostalog, čestitao na „najčudesnijem golu“ koji je nekadašnji francuski fudbalski „maestro“ ikada video u svom životu.

 

Prema Piksijevim rečima, nekadašnji kapiten reprezentacije Jugoslavije bio je iznenađen kada je u svom inboksu ugledao pismo iz UEFA, poslato lično od Mišela Platinija, a kada je pročitao njegovu sadržinu osećao se kao najsrećniji čovek na svetu. 

"Gospodine Stojkoviću, gol koji ste postigli protiv Jokohame kao trener Nagoje najčudesniji je pogodak koji sam video na fudbalskim terenima širom sveta. Taj gol još više dobija na značaju pošto ste ga postigli sa trenerske klupe obučeni potpuno drugačije od igrača na terenu, u odelu i cipelama. Žao mi je što vam je sudija nakon toga pokazao crveni karton i isključio vas sa utakmice", piše u Platinijevom pismu.

 

Podsetimo, nakon Piksijeve majstorije ceo stadion u Jokohami počeo je da aplaudira, čak i u momentima kada je srpski trener napuštao teren zbog crvenog kartona.

Stojković kaže da mu je i sam glavni sudija čestitao na prelepom golu i izvinio mu se što mora da ga isključi sa terena.
 

Trener japanske Nagoje kaže da je pogodak koji je oduševio čitavu planetu postigao iznerviran prethodnim promašajem jednog igrača svoje ekipe.
– Jedan od igrača Nagoje propustio je šansu iz koje je teže promašiti nego pogoditi gol. Uhvatio je volej i promašio čitav gol. Iznervirao sam se zbog toga i kada je lopta u nastavku igre izašla iz terena i stigla do naše klupe, jednostavno nisam mogao da se suzdržim. Raspalio sam po njoj sa udaljenosti od 50 metara da bih svojim fudbalerima pokazao kako se šutira, ali, na moju veliku sreću, ona je završila u mreži golmana Jokohame. Ceo stadion je pao u trans i aplaudirao mi – završio je Stojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here