Reprezentacija Srbije otputovala je u 14 časova u Japan gde je očekuju dve provere protiv Jamajke 7. juna (9.00) i četiri dana kasnije u meču Kirin kupa sa selekcijom domaćina (12.25).

Neposredno uoči puta za Zemlju izlazećeg sunca, atmosferu u taboru naše A reprezentacije opisao je mladi napadač austrijskog Volfsbergera Dejan Joveljić.

– Atmosfera je baš onakva kakvu sam i očekivao, sjajna. Zaista sam prezadovoljan i želeo bih da se zahvalim Misteru na pozivu, nadam se da neću izneveriti njegovo poverenje. Velika je čast trenirati pod dirigentskom palicom jednog takvog trenera, ali je takođe privilegija deliti svlačionicu sa ovim divnim momcima – rekao je Joveljić.

U odsustvu Mitrovića, Vlahovića i Jovića, na Joveljiću je ogromna odgovornost da u Japanu nastavi golgeterski niz Orlova i doprinese novim pobedama naše reprezentacije.

– Žao mi je što nisu tu jer bih mogao mnogo toga da naučim. Trudiću se da ih dostojno zamenim u ulozi golgetera. Mitrov rekord je veliki motiv za sve nas mlađe igrače koji tek ulazimo u reprezentaciju. To nam je odličan parametar, da nastavimo njegovim stopama i da pokušamo jednog dana da ga dostignemo.

Koliko je poverenja trener Volfsbergera imao u Dejana Joveljića govori podatak da je mladi Srbin ove sezone odigrao maksimalan broj mečeva u dresu austrijskog kluba.

– Imali smo 46 utakmica, računajući sva takmičenja. Nisam izostao ni sa jedne, nadavao sam se golova i zaista mogu da kažem da je sezona bila vrlo uspešna. U isto i veoma naporna, ali kada je reč o nastupima za državni tim, umor ne dolazi u obzir. Postigao sam tri gola u poslednja dva kola, dva protiv Tirola i jedan protiv Šturma, što znači da sam u dobroj formi i neka se tako nastavi i u Japanu – zrači optimizmom talentovani napadač Srbije.

Utakmice protiv Jamajke i Japana biće lepa prilika da selektor Dragan Stojković vidi na delu neke momke koji bi trebalo da budu budućnost srpskog fudbala. Jedan od njih je svakako i Sava Aranđel Čestić koji je već osetio čari igranja u dresu sa državnim grbom.

– Nastupao sam za mladu reprezentaciju i osećaj je zaista bio predivan. Srce mi je uvek bilo bliže Srbiji i nisam se nijednog trenutka dvoumio kada se pojavila mogućnost da postanem reprezentativac. Znao sam da će to biti samo moja odluka i sasvim sam siguran da nisam pogrešio – kaže Čestić.

Poziv u A reprezentaciju je velika čast, ali i velika odgovornost.

– Meni je privilegija da budem ovde. Dajem sve od sebe, pa ćemo videti. Prvi razgovor sa Misterom ulio mi je ogromnu dozu samopouzdanja, pričali smo o svemu, zahvalio sam mu se na pruženoj šansi da budem član najjače selekcije Srbije. Reč je o čoveku od koga svakako možemo mnogo toga da naučimo.

Mladi štoper je u ranijim intervjuima isticao da mu je fudbalski uzor Nemanja Vidić, što je i razumljivo imajući u vidu stil igre i konstituciju.

– Pre bih rekao da je Vidić jedan od uzora. Imam samo reči hvale i za momke sa kojima trenutno delim svlačionicu u A reprezentaciji, neke od njih znam iz mlade selekcije, sa nekima se tek upoznajem. To je još jedan plus ovog okupljanja i biće mi čast da zajedno sa njima branim boje svoje zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here