EPA/GIORGIO BENVENUTI

Fudbalere Milana u ponedeljak od 20.45 očekuje susret 31. kola sa Bolonjom.

“Rosoneri” u bitku ulaze sa čelne pozicije i 66 bodova i imaće priliku da održe korak pred rivalima Napolijem, Interom i Juventusom koji će do tada odigrati svoje mečeve.

Stefano Pioli, trener Milana, izrazio je žaljenje što Bolonju sa klupe neće predvoditi njegov kolega, Siniša Mihajlović.

Srpski trener je ponovo na bolničkom lečenju i Piioli kaže da veruje da će Mihajlović i ovog puta iz bitke sa bolešću izaći kao pobednik.

– Žao mi je što neće biti tog izazova da se borim sa Sinišom za bodove. Siguran sam ipak da ću ga uskoro videti na terenu. Već je dokazao da ume da pobedi strah i sve teškoće. I to su i karakteristike Bolonje. Video sam poruku koju je poslao igračima. Nadam se da će moj tim uspeti da pokaže kvalitet na terenu. Moraćemo jasno da znamo kad da napadnemo sa velikom energijom, a kada da se pažljivo branimo -kaže Pioli.

Inter i Juventus svoj meč igraju tokom dana, Napoli takođe protiv Atalante, ali Pioli kaže da nije bitno kada igrate po rasporedu.

– Igrati prvi ili poslednji ne menja ništa. Naši navijači moraju nam dati snagu da najbolje odigramo ovaj susret. U Milanelu smo proteklih dana radili dobro, oni koji su bili na obavezama sa reprezentacijama, imali su prilike da malo i odmore. Izbor će biti tehničke prirode. Ibrahimović? On živi sa svojim slabostima, ali biće u redu – dodao je Pioli.

Na pitanje, da li je ovo vrhunac njegove karijere, trener Milana je odgovorio da ne razmišlja na taj način.

– Zenit moje karijere tek dolazi i radim za taj trenutak. Mislim da još nisam postigao najviše što mogu – zaključio je Pioli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here