Pixabay.com

Ilegalni provajderi televizijskih kanala često koriste fejsbuk za “lov” na lakoverne korisnike, kojima obećavaju na hiljade kanala za male pare.

Iako je od strane Evropskog Parlamenta usvojena Direktiva o autorskim pravima, a sličan zakon funkcioniše i od strane sudova u SAD, ali i u čitavom svetu, Fejsbuk toleriše oglase piratskih provajdera sve dok ih neko ne prijavi.

U poslednja tri meseca jedan od legalnih provajdera sa naših prostora zahtevao je ukidanje 21 fejsbuk stranice koje su reklamirale ekskluzivni sadržaj te multimedijalne kompanije.

Čini se da je borba sa ilegalnim provajderima kao borba sa vetrenjačama, jer se svakodnevno pojavljuje više desetina nelegalnih servisa koji nude TV sadržaj sa ex YU prostora, ali uskoro će, najavljuju iz ove kompanije, početi sa primenom softvera za prepoznavanje ilegalnih sadržaja na internet platformama, pa će im, veruju, tako stati na put.

Pirati “krađom” kanala preko satelita preuzimaju sve kanale koje interesuju korisnike, a niska cena pretplate ih čini jako popularnim.

Nažalost, u borbi legalnih provajdera sa nelegalnim, najviše stradaju nedužni korisnici, jer nemaju nikakvu garanciju za uplaćen novac, pa se sve češće dešava da ostaju i bez kanala i bez usluge. Zato, razmislite dobro pre nego što kupite ovakav tip usluge putem neke od društvenih mreža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here