EPA/Filip Singer
Boris Pistorijus

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus kritikovao je danas izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji je rekao da bi Evropska unija trebalo da deluje u skladu sa svojom strateškom autonomijom i izbegne da bude uvučena u bilo kakav sukob između SAD i Kine oko Tajvana.

– Ako ste saveznik, ne znači da ste vazal, ne znači da nemamo pravo da mislimo svojom glavom – rekao je Pistorijus za nemački javni servis “ZDF”.

On je nazvao saopštenje Jelisejske palate “nespretnim”.

– Smatram da je komentar malo nespretan, ali je Jelisejska palata ispravila izjavu. Nikada nismo bili u opasnosti da postanemo vazal Sjedinjenih država – poručio je Pistorijus.

Francuski predsednik Emanuel Makron oštro je kritikovan sa obe strane Atlantika nakon što je, u intervjuu tokom posete Pekingu, izjavio da Evropa ne bi trebalo da postane “vazal” i da mora da izbegne da bude uvučena u bilo kakav sukob između SAD i Kine u vezi sa Tajvanom.

3 COMMENTS

 1. Aaahaha!!! Misli svojom glavom koliko hoces, al’ za amere si “americki saveznik” – a na ruskom se to kaze – “vazal”.
  Poljska uvek odabere pogresnu stranu – budale.

 2. Vidi ko se javlja
  Naravno da mislite svojom glavom grdne milijarde ste platili za gasovod , pa ga englezi i amerikanci eksplozivom uništili , ne progovarate o tome …
  Nego šaljete tenkove
  Bože☦️Pomozi da vam Ruski tenkovi opet dođu u Berlin da vrate ono što im pripada , 30 MILIONA RUSA JE DALO ŽIVOT DA POBJEDI HITLERA
  NISU TO amerikanci URADILI niti kanađani ,nisu ni englezi ,
  NIKAD VAM NISU TREBALI POKLONITI ISTOČNU NEMAČKU
  JER JE TO RATNA ODŠTETA
  🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here