EPA/Filip Singer
Boris Pistorijus

“Nemačka čini sve što može da vojno pomogne Ukrajini, ali proizvodnja oružja i municije za Ukrajinu je sporija od planiranog”, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus i dodao da Nemačka nije saveznik Ukrajine, jer nije u situaciji koja je obavezuje da se meša u okviru Alijanse.

On je to rekao u intervjuu za nemački ZDF na pitanje da li nedovoljna vojna pomoć Kijevu znači da “ujedinjeni Zapad” nije u stanju da “pruži otpor i dodao da je Nemačka na drugom mestu po obimu pružanja pomoći Ukrajini.

– Daleko smo ispred ostalih i ističemo se u isporukama sredstava za PVO, koja su važna za Ukrajinu tokom druge zime u ratnim uslovima – rekao je on i dodao da Nemačka želi da udvostruči pomoć Ukrajini na osam milijardi evra u 2024. godini.

Pistorijus je odbacio izjavu vrhovnog komandanta NATO Filipa M. Bridlava da vodeći zapadni političari ne žele da Ukrajina dobije rat.

– Ja to vidim potpuno drugačije. Mislim da bi trebalo više da se plašimo da će Rusija pobediti u ovom ratu, da će Putin pobediti u ovom ratu. Jer tada ćemo biti suočeni sa potpuno novom bezbednosnom situacijom u Nemačkoj – zaključio je Pistorijus.

1 COMMENT

  1. U prevodu biti ćemo umiješani indirektno u sukob na strani Ukrajine. U momentu kada Ukrajina izgubi rat nećemo biti odgovorni i neprijatelji Rusiji. Ali ćemo tada pojačati rusofobiju jer će nam Rusi biti na granici kao što smo mi sada Rusima Što znači samo jedno NATO SE POVUKAO I PORAŽEN JE U UKRAJINI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here