Tanjug
Branko Ružić

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da će pitanje studentskih kredita biti rešeno, da studenti ne treba da brinu i dodao da će onaj deo studentskih kredita koji je postojao u ovoj, biti i u 2023. godini.

Ministar je u izjavi novinarima, pre početka osme konstitutivne sednice Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), kazao da je kod informacije o studentskim kreditima došlo do, kako je naveo, pogrešne interpretacije.

– Onaj deo studentskih kredita koji je postojao u ovoj godini, biće i u 2023. Radi se, pre svega, o tome da smo uspeli da povećamo vrednost i stipendija i kredita. Budžet je usvojen nakon objavljivanja preliminarne liste, sada je to prolongirano i u tom pogledu studenti ne treba da osećaju bilo kakvu bojazan – rekao je Ružić.

Dodao je da Ministarstvo prosvete ima odličnu saradnju sa SKONUS-om, što je rezultirao i usvajanjem Zakona o studentskom organizovanju na koje se čekalo 15 godina.

Ružić je najavio da je u planu nastavak realizacije infrastrukturnih projekata, ustanova studentskog standarda i da se u naredne dve do tri godine planira pre svega povećanje kapaciteta u Studenjaku za 1.000 mesta, ali i u Nišu.

– Zatim, planirana je rekonstrukcija dve kule doma Karaburma. Smatram da je to pokazatelj toga koliko vlada vodi računa o studentima i budućnosti našeg društva – rekao je Ružić i dodao da je intencija da svoja stečena znanja studenti iskoriste u svojoj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here