Unsplash
Ilustracija

Da li ste se ikada pitali kakvi ste u odnosu na druge u seksu? To je teško proceniti jer nikada ne možete biti sigurni govore li vam drugi istinu, a i ne postoje oni koji su ‘isprobali’ seks baš sa svima…

Verovatno svi misle da su “seks mašine” i da je iskustvo s njima nezaboravno, ali to baš i nije tako.

Ipak, kako bi mogli da znate da li ste barem na pravom putu, postoje određeni znakovi koji otkrivaju da li ste zaista dobri u seksu ili ipak treba da se još potrudite.

1. Osećate se povezano s partnerom

Dobar seks nije samo fizičko iskustvo, nego i osećaj povezanosti između dvoje ljudi, koji akciju u krevetu može podići na jedan sasvim novi nivo. Da bi bili dobri u seksu, prvo treba da razumete takvu dimenziju povezanosti s partnerom.

2. Samouvereni ste

Samopouzdanje obično znači da ste dobri u tome što radite, a to se odnosi i na seks. Ipak, u seksu se to ne odnosi samo na pokrete koje radite, već i na to kako se osećate u vezi sa svojim telom. Odličan ljubavnik/ca nije onaj koji se stalno brine zbog nečega, već je u stanju da se ‘izgubi’ se u osećaju uživanja s partnerom/kom.

3. Otvoreni ste za promene

Svi imamo neke omiljene radnje i neke koje baš i ne želimo da probamo. Dobri ljubavnici su oni koji su otvoreni za promenu i ne boje se da isprobaju nove stvari.

4. Znate da slušate

Loši ljubavnici su obično oni koji su sebični, a zbog toga je slušanje želja i potreba svog partnera ili partnerke ključno za seks iz snova. Uostalom, seks je iskustvo koje delimo s nekim i zato je bitno obraćati pažnju na želje onog drugog. Bez komunikacije nije moguće biti dobar u krevetu.

5. Ne žurite

Ako imate naviku da obavite seks što pre, budite sigurni da imate još puno toga da naučite. Ključ je u tome da usporite i obratite pažnju na detalje i da budete temeljniji.

6. Radujte se seksu

Ako ste voljni za seks kada vas partner ili partnerka zavode, a i sami često inicirate seks, znajte da ste na dobrom putu. Naime, odbijanje seksa nije baš seksi i vremenom može dovesti do zameranja u vezi. Uz to, spontanost je seksi, a teško je biti spontan ako nekome nikada nije do akcije.

7. Zaigrani ste u krevetu

Ako želite da budete dobri u seksu, zaigranost je ključ. Seks je igra za odrasle i ako se zaigrate s partnerom/icom, iskustvo će biti bolje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime