Foto: MN Press
Vladimir Petrović Pižon

Legendarni Vladimir Petrović Pižon (66) biće deo stručnog štaba Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi.

Pižon, četvrta Zvezdina zvezda, već nekoliko nedelja je prisutan na treninzima crveno-belih, a sada će se njegovo mesto i ozvaničiti.

Petrović bi ponajviše trebalo da bude zadužen za rad sa mladim igračima, tj. da oni uz njega napreduju na osnovama igre, što je Stanković označio kao jednu od poteškoća.

– Šef Dejan Stanković je procenio da mu je Pižon potreban, sportski sektor je, naravno, odmah reagovao i sa zadovoljstvom usvojio njegovu ideju. Šta reći o Pižonu što već nije rečeno? Veliko, veliko ime, velemajstor fudbala, jedan od zaštitnih znakova Crvene zvezde, četvrta Zvezdina zvezda, legenda – rekao je sportski direktor Mitar Mrkela za Sport klub.

Pižon je svojevremeno bio trener Stankoviću u Zvezdi, a poslednji klub koji je vodio bio je OFK Beograd 2015. godine. Bio je trener i Jemena, Iraka, reprezentacije Srbije, Kine, Dalijana, Vojvodine…

Zvezda je trenutno druga na tabeli Superlige Srbije sa 41 bodom, šest manje i utakmicom manje od Partizana, dok je u Ligi Evrope prva na tabeli sa deset bodova, pred poslednje kolo sa Bragom u gostima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here