Pižon: Teško je motivisati se protiv “fenjeraša”

0

Nakon dvonedeljne pauze usled reprezentativnih obaveza, na travnatim terenim Srbije ponovo će se igrati najbolji fudbal, naših najboljih klubova.

 

Lider šampionata Crvena zvezda u subotu ide u goste Čukaričkom, fenjerašu lige i sve osim pobede bilo bi ravno prvorazrednom iznenađenju. Upravo zbog toga strateg crveno-belih Vladimir Petrović Pižon upozorava da ne sme doći do opuštanja pred meč na Banovom Brdu.

 

"Najteže je motivisati ekipu kada igrate protiv manje atraktivnih protivnika, kakav je Čukarički, a koji ume da bude nezgodan", rekao je na konferenciji za novinare Petrović, koji je podsetio da je Čukarički u četvrtom kolu igrao nerešeno sa Partizanom 1:1.

 

"Ako se opustimo, možemo da imamo velike probleme. Moramo da držimo situaciju u svojim rukama", dodao je Pižon , koji će na Banovom Brdu biti lišen kapitena Nikole Lazetića zbog žutih kartona. Umesto njega na terenu bi od prvog minuta mogao da se nađe mlađani Darko Lazović.

 

Drugoplasirani Partizan ugostiće u Beogradu ekipu Smedereva, koja ove sezone igra krajnje promenjivo. U taboru crno-belih koji predvodi trener Goran Stevanović su optimisti i najvljuju novu pobedu na svom terenu.

 

"Sa puno entuzijazma i optimizma u meč sa Smederevcima, potpuno spremni da se približimo vodećoj ekipi na tabeli,“ rekao je Goran Stevanović, trener ’crno-belih’.

 

Stevanović se pohvalno izrazio o timu na čijoj klupi sedi Blagoje Paunović, trener koji sasvim dobro poznaje ekipu Partizana.

 

"Smederevo je tvrda ekipa,evo imam pred sobom statistiku, uglavnom smo sa njima igrali 1:0 ili 1:1… U bilo kom sastavu da dođu uvek dođu razigrani u Beograd. Optimista sam i ubeđen sam da će naši navijači imati šta da vide,“ rekao je Stevanović.

 

Fudbaleri Vojvodine u Novom Sadu dočekuju čačanski Borac i samo pobeda dolazi u obzir, poručuju novosađani.

 

Javor u Ivanjici igra protiv Mladog radnika iz Požarevca, Spartak u Subotici dočekuje kruševački Napredak, BSK i Metalac igraju derbi sredine tabele, dok će „ćurani“ u Jagodini ugostiti ekipu Rada.

 

Jedini meč koji je na programu u nedelju igra se u Kuli gde domaći Hajduk čeka OFK Beograd.

 

Subota, 21. novembar:
Vojvodina – Borac
Javor – M. Radnik
Čukarički – C. Zvezda
Partizan – Smederevo
BSK – Metalac
Spartak – Napredak
Jagodina – Rad

Nedelja, 22. novembar:
Hajduk – OFK Beograd

 

Sve utakmice počinju u 13 časova.

 

Tabela: Crvena zvezda 31, Partizan 27, Vojvodina 21, OFK Beograd 18, Spartak 16, Jagodina 15, Smederevo 15, Javor 14, Borac 13, Mladi radnik 13, Metalac 12, BSK 11, Hajduk 10, Napredak 10, Rad 8, Čukarički 7 bodova. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here