PKS

Privredna komora Srbije će danas svečano otvoriti svoje predstavništvo u Jerusalimu, sa ciljem da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela, sa fokusom na saradnju kompanija u inovacijama i primeni visokih tehnologija.

Predstavništvo će svečano biti otvoreno u 17 sati (po lokalnom vremenu u 18 sati) u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža i ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, ministar finansija Izraela Avigdor Liberman i gradonačelnik Jerusalima Moše Leon, saopštila je PKS.

Interesovanje za saradnju dve privrede ogleda se u gotovo svim privrednim granama, sa naglaskom na IKT sektor, start-ap, inovacije, konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju, sajber bezbednost, tretman otpadnih voda i turizam. Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Izraela vredela je prošle godine 72,2 miliona evra, a u prvom polugodištu 2021. godine 34 miliona evra.

Izrael je jedan od značajnijih investitora u privredu Srbije i u našoj zemlji je aktivno više od 70 izraelskih kompanija.

Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, navedeno je u saopštenju.

Podsećanja radi, PKS je ranije objavila da je predstavništvo u Jerusalimu počelo sa radom u avgustu, kao sedmo predstavništvo PKS u svetu.

Otvaranje predstavništva PKS u Jerusalimu najavljeno je prošle godine na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here