PKS

METALAC, MK GROUP, VIP MOBILE i BOSIS dobitnici su nagrade “Prijatelj porodice 2018” kao kompanije koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo, i svojim aktivnostima dale odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza. 

Nagradu je prvi put dodelila Privredna komora Srbije u saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, a priznanja su uručili Marko Čadež, predsednik  PKS i ministarka Slavica Đukić Dejanović na svečanoj sednici Skupštine PKS.
Nagradu “Prijatelj porodice” Privredna komora Srbije dodeljivaće jednom godišnje kao javno priznanje odgovornim kompanijama u kojima je izgrađeno čvrsto poverenje između poslodavca i zaposlenog. Takve kompanije prepoznate su i veoma tražene na tržištu, a njihovi zaposleni lojalni, produktivni i motivisani. Cilj nam je da ih bude sve više, rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda.  

– Nagrada je rezultat uspešne saradnje sa Privrednom komorom Srbije koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog  okruženja u našim privrednim društvima. To je dokaz da, osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo. Činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu – istakla je Slavica Đukić Dejanović.

Nagrada “Prijatelj porodice” je dobar početak i deo šire politike podsticanja rađanja koju vodi Vlada Republike Srbije. Ova nagrada postaće praksa i namera nam je da je svake godine dodeljujemo. Kabinet koji vodim nastaviće da pruža podršku roditeljima, budućim roditeljima i poslodavcima, jer nam je cilj što više najboljih prijatelja porodice, poručila je ministarka.

U kategoriji velikih preduzeća nagradu “Prijatelj porodice 2018” ponele su kompanije METALAC, MK GROUP i VIP MOBILE dok je valjevski BOSIS poneo titulu u klasi malih i srednjih.

Glavna poruka za dame zaposlene u METALCU jeste da ne treba da brinu za radno mesto nakon povratka sa porodiljskog. Posao će ih čekati, a kompanija nagrađuje svako novorođeno dete. Punih 13 godina METALAC istrajava u svojoj misiji. U tom periodu rodilo se i nagrađeno je 620 beba – za prvo dete 1.000 evra, a za svako sledeće po 1.000 više. Kada odrastu METALAC stipendira i njihove studije.

MK Group već godinama, osim iniciranja i učestvovanja u velikom broju humanitarnih aktivnosti, finansijski pomaže zaposlene sa decom. Kompanija počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha i ugleda sistema. “Nastavićemo da aktivno promovišemo porodične vrednosti i pomažemo višečlane porodice naših zaposlenih, kako bismo zajedno pomogli mladim ljudima da budu profesionalno zadovoljni i uspešno ostvareni u ulozi roditelja”, rekao je Jovan Purar, direktor MK Group.

– Stvaranje poslovnog okruženja koje poštuje privatan život zaposlenih deluje podjednako stimulativno na njih, kao i na poslodavca. Briga o porodicama zaposlenih utiče na njihovo zadovoljstvo što doprinosi uspehu cele kompanije, a ovakve prakse dovode do pozitivnih promena u široj zajednici, pa se nadam da će VIP biti primer koji će i druge kompanije slediti – rekla je Natalija Pešić, rukovodilac tima ljudskih resursa, VIP MOBILE.

Glavni moto porodične kompanije BOSIS jeste da su zadovoljni i srećni zaposleni osnova uspešnog poslovanja. “Svaki član naše  poslovne porodice izuzetno je bitan i podjednako poštovan. Uvek brinemo o našim zaposlenima i njihovim porodicama, zdravlju i bezbednosti, zadovoljstvu, profesionalnom usavršavanju i trudimo se da razvijamo snažan timski duh i održimo balans između poslovnog i privatnog života”, istakla je  Marija Pantelić, menadžer ljudskih resursa i održivosti u kompaniji BOSIS.

U akciji “Prijatelj porodice” učestvovale su 24 kompanije. Finalna ocena prijavljenih obuhvatila je zbir ocena tržišno-finansijskih pokazatelja, usvojenih standarda i praksi u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva, kao i rezultata u ovoj oblasti, ocene interne i eksterne javnosti i stručnog žirija. U sastavu žirija bili su predstavnici Privredne komore Srbije, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije Novak Đoković.

1 COMMENT

  1. Kompanija koja dokazano daje najvise benificija radnicima moze imati nagradu, a ne neke izvikane, a u realnosti nista. To treba da budu interno sprovodjene ankete nezavisno od poslodavca anonimno pa da vidite sta kazu radnici, pa na osnovu toga da prosudite o nagradama ovog tipa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here