PKS

Ministarstvo privrede Republike Srbije uz podršku ekspertskih timova, Privredne komore Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, sprovelo je pripremu nove Strategije industrijske politike za period 2021-2030. godine koja ima za cilj stvaranje uslova za unapređenje industrijske konkurentnosti zemlje.

Strategija će biti predstavljena 17. septembra u prostorijama Privredne komore Srbije.

Učesnicima će se obratiti:

– Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize PKS
– Dragan Ugrčić, pomoćnik ministra, Ministarstvo privrede RS
– Tomislav Knežević, GIZ
– Dragan Lončar, ekspertski tim

Na skupu će biti predstavljeni glavni zaključci sprovedenog javno-privatnog dijaloga, kao i razmene mišljenja i iskustava između brojnih stručnjaka i relevantnih zainteresovanih strana iz javnih i privatnih zajednica.

Javno-privatni dijalog pokrenut je od strane Vlade Republike Srbije u okviru procesa izrade nove strategije industrijske politike, kako bi se stvorili uslovi za poboljšanje industrijske konkurentnosti, održivog rasta i razvoja ekonomije, kao i novog zapošljavanja.

U procesu analize potreba privrede jedan od ključnih elemenata bilo je uključivanje mišljenja privatnog sektora: organizovano je trinaest radionica u sklopu javno-privatnog dijaloga sa više od 360 predstavnika privatnih kompanija, sektorskih udruženja, klastera, obrazovnih i drugih institucija.

Kroz javno-privatni dijalog identifikovani su aktuelni problemi u srpskoj industriji, kao i barijere u vezi sa regulatornim okvirom, finansiranjem, administracijom, poslovnom okolinom, i pruženi su brojni predlozi i mere za poboljšanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here