Plati, pa nosi pesmu

0

Ovih dana mnogi pevači jurcaju od kompozitora do kompozitora. Rado bi se pojavili na Pinkovom ili Grandovom festivalu, ali nemaju pesme. Mogli bi da ih kupe, ali nemaju para da ih plate. Većina autora, kompozitora i tekstopisaca, tvrde da po fiokama imaju na desetine pesama, ali ni jednu ne daju dok se ne plate. Posebno sada kada je Saša Popović javno rekao da neće biti novčanih nagrada, jer sve pare idu u humanitarne svrhe. Ranije su se autori bar nadali da će im pevač platiti pesmu ako osvoji neku nagradu.
– Nemam pojma šta se dešava, ali znam da više nikom neću dati pesme bez para. Zašto bih to radio? Pa, nisam ja besposlen čovek koji će pevačima da uteruje pare u džep, a ja da gladujem. Davao sam ja pesme i bez para, nadajući se da će se izvođač setiti mene kao autora i samo sam ispadao budala. E, pa više neću – iskren je Steva Simeunović, autor brojnih hitova.
– Na televizijama se hvale kako zarađuju, a kad dođu kod mene po pesmu udare u kuknjavu kao da ‘leba nemaju, iako na nogama nose čizme od 500 evra.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here