Platiš Bus Plus i dobiješ nagradu?

0

Ideju o nagrađivanju onih koji redovno kupuju i očitavaju kartu dobili su od firme "Masterkard" iz Londona
 

Goran Vesić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da još uvek nije definisan najefikasniji model naplate karata u javnom prevozu. Ali očekuje da popusti i pogodnosti redovnim platišama Bus plusa, stimulišu naplatu.
 

"Još uvek nije definisan najbolji sistem naplate karata, ali radimo na tome. Čitav niz mera se sprovodi. I te mere daju rezultate. Oko 800 miliona dinara je naplata u poslednjem mesecu. Ali to nije dovoljano, jer se oko 60 posto ljudi vozi bez karte", kaže Vesić.

 

Napominje da svuda postoji šverc, ali ne u ovoj meri kao kod nas. Zato najavljuje popuste za redovne platiše javnog prevoza, koje bi mogle da stupe na snagu već početkom sledeće godine zajedno sa novim redom vožnje i još strožom kontrolom.

 

Gradski menadžer ukazuje da će se u budućem periodu između 100 i 200 komunalnih policajaca baviti samo saobraćajem, i da će kazne biti rigorozne.

 

Vesić podseća da je od avgusta do danas naplaćeno 11.464 kazni, a da je od toga grad prihodovao preko dva miliona dinara koji će biti iskorišćeni za unapređenje gradskog prevoza.

 

Ponavlja da će oni koji se odluče da plate kartu umesto da se švercuju, biti nagrađeni na sličan način kao što su ranije bili oni koji su uredno plaćali račune za Infostan.

 

Ideju o nagrađivanju onih koji redovno kupuju i očitavaju kartu, kaže gradski menadžer, dobili su od firme "Masterkard" iz Londona koja uređuje javni prevoz u 70 gradova sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here