Plavi pasoši još aktuelni

0

Sve gotovo za deset minuta: Miloš i Mirjana Stefanović sa konzulom Petrom Babićem
 

Službenici konzulata nisu svima mogli da izađu u susret jer im nedostaju određena dokumenta. Mnogi ne znaju šta im je sve potrebno od dokumentacije za određene konzularne usluge.
 

– Za novi biometrijski pasoš potrebno je uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih na srpskom jeziku kao i termin za predavanje zahteva. Mnogi naši građana došli su u prostorije kluba sa namerom da predaju zahteve za novi biometrijski pasoš. Stičem utisak da još nisu najbolje informisani da ovu vrstu usluge možemo da ponudimo samo u prostorijama konzulata, a ne u klubovima. Tehnologija predavanja zahteva sa internetom, otiskom prsta, digitalnim fotografisanjem i elektronskim potpisom ne može da se prenosi sa mesta na mesto, nego mora direktno da se dođe u konzulat- ističe konzul Petar Babić.
 

Zakazivanje za januar 2011. godine

Valja istaći da je ovaj put zakazano šezdeset termina za izdavanje biometrijske putne isprave, a treba napomenuti da su skoro svi termini rezervisani za ovu 2010. godinu, a novi mogu da se zakažu tek za januar 2011. godine i to i-mejlom na info@konzulat.ch
ili na telefon konzulata 044 202 02 73 i 044 202 02 73. Više informacija može da se daje i na sajtu konzulata www.konzulat.ch

 

Zahteve za "stari" plavi pasoš predalo je tridesetak naših građana, četiri upisa u matičnu knjigu rođenih, tri prijave boravka, pet rekonstrukcija dokumenata odnosno naknadni upis i matičnu knjigu rođenih, nekoliko overa punomoći, kao i desetak zahteva za odlaganje vojne obaveze.
 

– Zbog obaveza na poslu nismo u mogućnosti da odemo u konzulat u Cirih da bi obavili sve što nam je potrebno. Ovo je veoma dobra stvar što naši službenici i konzul dolaze u udruženje da nam pruže usluge. Došli smo da prijavimo brak i upišemo novorođenu bebu. Sve smo obavili za desetak minuta bez čekanja – zadovoljno ističu Miloš i Mirjana Stefanović iz Surzea, a rodom iz starog Trstenika.
 

Vesna Dabić, Dragan Milojičić i Ljubinko Točilovac ističu da su dolaskom konzulata u Lucern uštedeli novac i vreme. Oni su mogli da zakažu neophodne termine za predavanje zahteva za novi biometrijski pašos i ne skrivaju svoju zahvalnost domaćinima iz SKK "Nikola Tesla" i gostima iz Ciriha što su im omogućili da to mogu da urade posle radnog vremena i u njihovom mestu boravka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here