pixabay.com

Od narednog ponedeljka, 18. maja, plaže u Crnoj Gori će ponovo biti u funkciji, odlučilo je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Kako je predviđeno, na 16 kvadratnih metara plaže biće dozvoljeno da se postave po dve ležaljke i jedan suncobran, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke, već budu hteli da borave na svojim peškirima. Ležaljke i druga oprema biće dezinfikovani na dnevnom nivou.

Kako se ističe u zaključcima sa sednice Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra staviće se u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja, a za sada je procena da će to biti 18. maja, prenosi Bankar.me.

Korisnici i zakupci kupališta, pristaništa i privezišta se oslobađaju od dostavljanja garanacije za dobro izvršenje ugovora za 2020. godinu. Svim korisnicima i zakupcima omogućava se plaćanje godišnje naknade za 2020. godinu u većem broju rata, uz obavezu dostavljanja bankarske garancije, s tim da poslednja rata dospeva najkasnije do 1. decembra 2020. godine”, ističe se u zaključcima.

Takođe, zakupci koji su hotelske objekte stavili u funkciju za potrebe karantina, oslobađaju se plaćanja godišnje naknade za celu 2020. godinu.

1 COMMENT

  1. Zasto posle svih uvreda na racun Srba i Srbije izrecenih zadnjih meseci kako od strane rezimskih funkcionera, tako i od rezimskih medija u Crnoj Gori, uopste obavestavate srpsku javnost o pocetku tamosnje turisticke sezone. Zar ce iko ko ima imalo samopostovanja i nacionalnog dostojanstva posle takvih direktnih uvreda odluciti da ode u crnu goru na odmor? A kada bi javnost u Srbiji znala sta nam novocrnogorci ili “milogorci” kako ih tamo zovu, porucuju na drustvenim mrezama, oni koji ipak nameravaju ici tamo na more, morali bi se upitati i za licnu bezbednost.Bezazlene poruke tipa “paradajz turisti”, “ne dolazite da nam zagadjujete more”, “divljaci iz Srbije nam rasteruju prave turiste” i slicne su samo vrh ledenog brega. Bilo bi dobro da neki objektivni novinar istrazi sve te poruke mrznje,koje dolaze od strane njihovih vlastodrzaca i milogorskih nacionalista. Tvrdim da takvih gadosti ne moze naci cak ni u medijima i drustvenim mrezama u Hrvatskoj. Jedino je zalosno sto ispastaju ni krivi ni duzni nasa braca, Srbi i Crnogorci, koji su u njihovoj Crnoj Gori najugrozeniji narod. To se posebno odnosi na primorce, koji izdaju sobe i apartmane, koji ce najvise finansijski osetiti antisrpsku i antirusku politiku njihovih vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here