commons.wikimedia.org/president.gov.ua
Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da predsednik države Zoran Milanović svojim izjavama pokazuje nekoliko destabilizirajućih smernica svoga rada, relativizuje borbu protiv koronavirusa i radikalizacije i da će, ako tako nastavi, dovesti u pitanje svrhu institucije predsednika.

Plenković je rekao da Milanović jako dobro zna na šta je mislio kada je rekao da predsednik seje seme zla od 2016. godine.

– U proteklih devet meseci koliko je na dužnosti, umesto da igra ulogu koja mu je namijenjena u skladu sa Ustavom, on na politički način pokazuje nekoliko destabilizirajućih smernica svoga rada – rekao je Plenković nakon sastanka sa Zajednicom branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”.

Naveo je da Milanović pokazuje nepoštovanje prema himni, Danu državnosti, konstitutivnoj sednici Sabora, da je glavni pokretač inicijative o propitivanju ustavnosti i zakonitosti rada Nacionalnog štaba civilne zaštite, odnosno borbe protiv epidemije.

– On je u hrvatskoj javnosti rekao da je korona nešto poput karijesa. Ako je neko u stanju to da kaže, a u poslednja dva dana imamo više od 1.000 zaraženih, otprilike 350 ljudi koji su do sada umrli, onda je to podrivanje aktivnosti u borbi protiv Covida-19 i to dolazi od predsednika Republike – poručio je Plenković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime