EPA-EFE
Andrej Plenković

Hrvatski premijer i predsednik Hrvatske demokratske stranke (HDZ) Andrej Plenković izjavio je danas, nakon što je glasao na parlamentarnim izborima, odgovarajući na pitanje novinara, da se sigurno može ostvariti napredak u odnosima sa Srbijom u naredne četiri godine i da samo treba imati dobru platformu za razgovore.

– Hrvatska je ostvarila veliki napredak na području prava manjina, uključujući Srbe i njihovu uključenost u političke procese – naveo je Plenković.

– Pomažemo i Bosni i Hercegovini radi Hrvata koji su tamo konstitutivan narod, ali želimo razvijati odnose sa svim susedima – rekao je Plenković.

Prema njegovim rečima, HDZ se zalaže za celovitu BiH i poštovanje Dejtonskog sporazuma, za dijalog i stabilnost i želi da se reši, kako je naveo, “večno pitanje Hrvata u BiH”.

Plenković je rekao i da će nova hrvatska vlada delovati na poboljšanju ekonomske i socijalne situacije.

On je istakao da je uvek za to da što veći broj hrvatskih građana iskoristi svoje biračko pravo, napominjući da su svi izbori demokratski test.

Plenković je rekao da se nada da će građani glasati za Hrvatsku u kojoj se poštuje Ustav i ustavni poredak, za Hrvatsku koja pripada zapadnom i transatlantskom demokratskom krugu.

Plenković je podsetio da je Hrvatska ostvarila svoje strateške ciljeve, da je ušla u NATO, EU, evrozonu i Šengen, a da ostaje da to zaokruži članstvom u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Hrvatski mediji su preneli da je Plenković u svojoj izjavi posle glasanja prekršio izbornu tišinu.

5 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Пријатељу, потражи стручну помоћ, толико гласно викање ће ти оштетити гласне жице, а и попиј нешто за смирење и полако се сам упути међу те некорфиле.

  2. sad si se setio kad treba da glasaju za tebe plenkovicu a do sada nisi ni pomenuo srbe cak nisi pustio njude da idu u jasenovac da poloze cvece sramota i bruka

  3. Mr.( m ) Kda bi ostali u Srbiju tako imali misljene Srbija bi postala kao San Marino , Gilbatar, Andorra i druge
    drzavice koje nemoze nací na Europskoj karti, NATO je Srbiju bombardovao bez ikakvog razloga ne zaboravi
    da je NATO najveci i najjaci agresor na svijetu. To Srbin nemoze zaboraviei ni oprostiti. Srbinu je potrebna,
    sloga i jedinstvo partiotizam je naveca odbrana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here