Tanjug
Andrej Plenković

Hrvatska i Ukrajina imaju sjajne odnose uprkos izjavama Zorana Milanovića, rekao je danas hrvatski premijer Andrej Plenković, dodajući da predsednik države svojim nastupima ide “od lošeg prema gorem”.

Plenković je dan nakon što je Milanović rekao da “Krim više nikad neće biti Ukrajina” i da je Kosovo “oteto” Srbiji izjavio da ga ukrajinska strana nije kontaktirala zbog tih izjava.

– Nisu oni prvi put čuli takvu izjavu. Pa čovek je zvezda ne samo u Moskvi, nego i u Beogradu – rekao je Plenković o Milanoviću koga je kritikovao portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Dodao je da Milanović narušava hrvatski spoljnopolitički kredibilitet izgovarajući “pogrešne rečenice, pogrešne stavove, pogrešne sudove” i ocenio da hrvatski predsednik ide “od lošeg prema gorem”, ali da “ljudi srećom znaju ko je ko”.

Plenković je rekao da uprkos tome Hrvatska ima “sjajne odnose” s Ukrajinom i da je pre nekoliko dana razgovarao s predsednikom Vladimirom Zelenskim, da je u kontaktu s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom i da postoji i komunikacija između ministara dve zemlje.

Premijer Hrvatska je rekao da Kijev zna koliko je “snažna, čvrsta i iskrena” podrška hrvatske vlade.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here