Pixabay.com

Po prvi put od izbijanja epidemije u Austriji je danas zabeležen veći broj osoba koje su ozdravile od onih koje su novoinficirane koronavirusom.

Od petka ujutro do jutros u osam sati prijavljeno je 354 novih infekcija, dok je u istom periodu, prema saopštenju Ministarstva zdravlja, 485 osoba izlečeno od koronavirusa.

Ukupan broj izlečenih osoba dostigao je sada 2.507, a broj infekcija je, prema poslepodnevnim podacima, na 11.713.

Uzimajući u obzir broj izlečenih, kao i 186 umrlih jutros je registrovano 8.832 aktivna slučaja, a još dan pre bio je broj „aktivnih“ na 8.981.

Tako po prvi put, od izbijanja koronavirus krize, u dnevnom proseku nije bilo rasta inificiranih, već blagi pad od 1,66 odsto. Time je, kako se navodi u saopštenju, potvđen pozitivan trend u borbi protiv koronavirusa koji je prisutan od prošle nedelje.

Prošle subote je stopa rasta aktivnih slučajeva dnevno iznosila 8,1 odsto, a u ponedeljak je bila na 4,44 odsto, a od tada je neprestano padala. Po prvi put nema ni rasta kod broja pacijenata na intenzivnoj nezi, pa je broj od 245 ostao nepromenjen od petka.

Broj hospitalizovanih lica opao je sa 1.074 na 1.071.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober zadovoljan je razvojem, ali ujedno upozorava da se ne treba prerano radovati.

– Naš cilj još nismo dostigli. Međutim vidimo da, ako i dalje svi budemo jedinstveni i dosledni, možemo da ga postignemo – poručio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here