Prvi, eksperimentalni, košarkaški “balon” u regionu, turnir ABA 2 lige, počeo je danas na Zlatiboru.

Po ugledu na NBA ligu, ekipe su smeštene u istom hotelu, utakmice se igraju u istoj dvorani, uz rigorozne epidemiloške mere.

Prvi od tri turnira igrače se ove nedelje na srpskoj planinskoj lepotici, gđe će se odigrati mečevi prva četiri kola. Čast da otvore sezonu 2020/2021. pripala je užičkoj Slobodi i Lovćenu sa Cetinja.

– Ugostili smo odlične košarkaške ekipe iz regiona. I zadovoljni smo jer smo baš mi prvi koji će organizovati na Balkanu, ovako eksperimentalne turnire. Dvorana čeka učesnike sa novim parketom i koševima po najvišim standardima. Zlatibor je destinacija koju sportisti obožavaju i potrudićemo se da se o ovom turniru priča dugo, da se pamti po svemu dobrom. Na žalost nećemo moći da primimo publiku da uživa. Razlog je dobro poznat, virus korona. Po stručnjacima, pojačani MZT je favorit, kao i srpski klubovi Mladost Zemun i Sloboda. Šansu traže i domaći Zlatibor i Široki brijeg. Ali pošto nema pomoći publike, svaka ekipa može da iznenadi – istakao je Nikola Novaković, direktor SRC Zlatibor.

Dvorana je bila u vlasništvu jedne slovenačke kompanije, a od prošle godine opština Čajetina je vlasnik. Za kratko vreme dvorana je postala poznata po odličnim uslovima.

– Puno srpskih i stranih ekipa se priprema kod nas. Gosti su nam bili i Zvezda i Partizan. Košarkaši Mladosti se stalno vraćaju. Sportske igre mladih su naši dragi gosti, a dvoranu je posetila i Marina Maljković, selektorka košarkašica Srbije. Kod nas su se pripremali i karatisti, softbolašice, rukometaši, fudbaleri – poručio je Novaković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here