R. E.
Detalj sa muškog finala između Stefana Zekanovića i Miloša Grčića

Srpska zajednica na jugu Australije održala je protekle sedmice svoj godišnji stonoteniserski turnir. U prostorijama crkvene opštine Sveti Sava u naselju Vudvil Park u Adelajdu, održan je Humanitarni stonoteniski turnir, na kojem je učestvovalo čak 20 igrača.

Za razliku od prošlogodišnjeg turnira, ovaj put je pored muške kategorije takmičenje bilo organizovano i u ženskoj konkurenciji.

Zvanje najboljeg stonotenisera ovogodišnjeg turnira osvojio je Stefan Zekanović, koji je u finalu u uzbudljivom meču slavio protiv Miloša Grčića. Kod stonoteniserki, pobednički pehar pripao je Mariji Jovanović, koja je u finalnom meču pobedila Anđelu Jokić.

– Ovom prilikom prikupili smo 1.170 dolara koje, kao i u mnogobrojnim prethodnim humanitarnim akcijama, šaljemo našim velikim prijateljima i borcima za udobniji i pristojniji život najugroženijih srpskih porodica, kako u Srbiji, tako i u ostalim zemljama regiona, Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe – kaže Žarko Pilipović – Paspalj, jedan od organizatora turnira.

Pobednik Stefan Zekanović i finalista Miloš Grčić sa Predragom Dračom

Žarko je u ime organizatora izrazio posebnu zahvalnost Daliboru Malbašiću, Janku Benderu i Milivoju Iliću, koji su, kako kaže, svojim kulinarskim sposobnostima oduševili prisutne posetioce i učesnike turnira.

– Njihov doprinos u organizaciji besplatne konzumacije vrhunskih specijaliteta tokom turnira, odrazio se na ukupnu prikupljenu donaciju. Leskovački ljuti kotlić i nadaleko poznat “Čika Jankov čorbanjac” nestali su u rekordnom roku – kaže Žarko, ne zaboravljajući da spomene doprinos onih koji su tu da podrže svaki događaj u zajednici.

– Kao i uvek, zahvaljujemo se neumornim članicama Kola srpskih sestara, kao i predsedniku Crkvene opštine Predragu Drači i potpredsedniku Srđanu Jovanoviću na celokupnoj organizaciji događaja.

Predsednik C. O. Predrag Drača s pobednicom Marijom Jovanović i finalistkinjom Anđelom Jokić

Učesnici turnira

Pored pobednika turnira, Marije Jovanović i Stefana Zekanovića, treba istaći i imena ostalih takmičara.

Na humanitarnom događaju nadmetali su se: Željko Mumović, Miloš Ljujić, Srđan Jovanović, Nino Bezbradica, Nenad Nikolić, Goran Vasilevski, Žarko Komazec, Danilo Zečević, Miloš Grčić, Milorad Lalić, Sem Vasilevski, Lazar Milanović, Dalibor Malbašić, Luka Jovanović, Miloš Milanović, Darinka Kotur, Anđela Jokić i Aleksandra Bojanić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here