R. Erceg
Slavlje nakon Milerovog gola

U četvrtom kolu Druge premijer lige (NPL2) Novog Južnog Velsa, Beli orlovi su na svom terenu rutinski pobedili St Džordž siti sa 2:0. Ponovo je kao u prethodnom kolu padala kiša i Orlovi su zabeležili identičnu pobedu kao pre dve sedmice protiv Tigrova.

Pauza u trećem kolu, pošto su prema rasporedu bili slobodni, nije poremetila fudbalere srpskog kluba. U Bonirig je došao rival sa dna tabele, a igrači Belih orlova svesni da u skraćenoj sezoni nema uzvratnih utakmica, već da svaki meč ima dupli ulog, ništa nisu prepuštali slučaju. Prionuli su na posao od starta i krenuli agresivno, dajući do znanja gostujućim fudbalerima da se ne nadaju i da sva tri boda ostaju u Bonirigu.

Čekalo se, međutim, do sredine poluvremena da se igra rasplamsa. Kapiten Rej Miler u svom karakterističnom prodoru ostavio je iza sebe nekolicinu fudbalera St Džordža i uposlio Ričija Darka, ali je on uprkos situaciji jedan na jedan s protivničkim golmanom ostao blokiran, i šansa odlazi u nepovrat.

Džek Armson slavi vo|stvo, Piterson u drugom planu

Već u sledećem minutu gosti izvraćaju i samo zahvaljujući klizećem startu golmana Stefana Điljija gosti su ostali uskraćeni za prvi šut na gol.

Usledila je terenska nadmoć našeg tima. U tom period igre najzreliju akciju imao je Eron Piterson, koji je naleteo centaršut sa leve strane i glavom oštro šutirao sa deset metara tik pored gola. Isti igrač u sledećem napadu prima loptu na ivici šesnaesterca i šutira po zemlji, ali protivnički golman izbija loptu.

Inicijativa našeg tima krunisana je na kraju prvog poluvremena, kada su munjevito postigli dva gola i rešili meč u svoju korist.

Miler kapitenski

Igrao se 42. minut kada je razigrani Piterson uposlio Džeka Armsona, a ovaj iskosa s leve strane pogodio mrežu gostiju. Gosti nisu uspeli ni da se konsoliduju nakon primljenog gola, a već je bilo 2:0. Piterson je ovaj put asistirao Mileru, a kapiten je kao i Armson minut ranije s leve strane naprosto zakucao loptu u mrežu nemoćnog golmana gostiju.

Milerova pesnica u vazduhu i slavlje sa saigračima digli su na noge pokislu, ali zadovoljnu publiku u Bonirigu.

U prvom minutu nastavka viđena je fenomenalna intervencija golmana Điljija koji je ispod prečke izvadio loptu i sprečio siguran gol gostiju. Gosti su u tom periodu imali više od igre, ali bez zrelih šansi. Sredinom drugog poluvremena Orlovi su se vratili u igru i opet krenuli agresivno kao u prvom poluvremenu.

Faul nad Kadrićem prošao bez kazne

U 77. Minutu, Asmir Kadrić je oboren rvačkim zahvatom u šesnaestercu, ali je sudija prevideo očigledan prekršaj. Ubrzo, Kadrić je lepo prihvatio dubinski pas, ali je u situaciji jedan na jedan šutirao samo u protivničkog golmana. Poslednjih desetak minuta utakmice šansu je dobio napadač Radovan Pavićević, koji je zamenio danas odličnog Erona Pitersona. Međutim osim nekoliko polušansi, fudbaleri Boniriga nisu imali izglednije prilike u finišu, pa je 2:0 na kraju sasvim realan rezultat.

Sledeće subote, u 5. kolu, Orlovi su opet domaćini, a u Bonirig im dolazi Hakoa.

Marinersi srećno do trećeg gola

Akademija Central Koust Marinersa najbolje je započela skraćenu sezonu NPL2. Prošle subote su uz veliku dozu sreće u 86. minutu uspeli da iščupaju velika tri boda protiv Tigrova, pobedivši ih sa 3:2. Marinersi su se na taj način izdvojili na vrhu tabele s bodom prednosti u odnosu na Spirit.
Iako je možda prerano za kalkulisanje, valja imati na umu da naši Orlovi tek u poslednjem 11. kolu igraju s Marinersima, pa bi ukoliko Bonirig nastavi pobednički niz, a Marinersi negde ispuste bod, titula ligaškog prvaka mogla da bude rešena 27. septembra u direktnom duelu na Central Koustu.

DRUGA PREMIJER LIGA NSW

Rezultati 4. kola:
Beli orlovi – St Džordž siti 2:0
Central Koust (A) – Tigrovi 3:2
Spirit – SD Rejders 3:1
Hils junajted – Njukasl Džets (A) odloženo
St Džordž – Blektaun
Hakoa slobodna

Tabela:
1. C. Koust (A) 4 3 1 0 16:9 10
2. Spirit 4 3 0 1 12:9 9
3. Blektaun 3 2 1 0 9:2 7
4. Beli orlovi 3 2 0 1 4:4 6
5. Rejders 4 2 0 2 9:10 6
6. St. Džordž Sejnts 3 1 1 1 8:7 4
7. Hils j. 3 1 1 1 9:9 4
8. Tajgers 4 1 1 2 8:8 4
9. Hakoa 3 0 1 2 4:7 1
10. St. Džordž siti 3 0 0 3 3:9 0
11. Njukasl (A) 2 0 0 2 0:8 0

Parovi 6. kola (15. avgust): Hils j. – Spirit, Beli orlovi – Hakoa, Njukasl – Central Koust, Blektaun – Rejders, St. Džordž siti – Tigrovi, slobodni su St Džordž Sejnts.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here