Utakmica 5. kola ABA lige.

Crvena zvezda je kao gost pobedila Cibonu 86:72 (18:18, 25:17, 25:21, 18:16) u meču 5. kola ABA lige. Branioci titule nisu blistali, imali su i nekoliko padova u igri tokom meča, ali su opravdali ulogu favorita i savladali Cibonu koja je ostala na samo jednoj pobedi i grčevito će se boriti za opstanak.

U prvom poluvremenu u dresu Zvezde blistao je Filip Čović, koji je postigao tri trojke u tom delu meča i predvodio crveno-bele ka prvoj osetnojoj prednosti. Do kraja meča Čović je stigao do 14 poena, samo je Perperoglu sa 15 bio efikasniji, a 13 je dodao Beron. Po devet su postigli Kuzmić, Dženkins i Faje. Cibona je imala trojicu dvocifrenih, Budnovića (15), Kovača (14) i Rebeca (11), ali je poslednjepomenuti katastrofalno šutirao za tri poena (0/7).

Posle minus 17 na startu četvrte deonice, Cibona je uspela da priđe na samo na minus tri četiri minuta pre kraja, ali je Lorenco Braun uzvratio serijom 5:0 za nedostižnih plus osam.

U sastavu Zvezde nije bio Majkl Odžo, ali jeste oporavljeni Mohamed Faje, dok je Boriša Simanić proveo na terenu samo 10 minuta.

TABELA: Primorska, Budućnost, Cedevita Olimpija i FMP 4-1, Crvena zvezda, Mornar i Partizan 3-2…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here