Vaterpolisti Novog Beograda i Šapca poveli su na startu polufinalnih serija plej-ofa šampionata Srbije.

Novobeograđani su na svom bazenu bili bolji od Crvene zvezde 12:6, dok su Šapčani u Kragujevcu savladali Radnički 8:7.

Posle početnog vođstva beogradskih crveno-belih 2:0, Novi Beograd je serijom 4:0 napravio preokret i u poslednjoj četvrtini u potpunosti slomio otpor Zvezde. Domaći su imali 50 odsto realizacije sa igračem više (6:3), dok vaterpolisti Crvene zvezde nisu na najbolji način koristili brojčanu prednost (7:1).

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Gogov sa tri gola, dok je Smiljević imao identičan golgeterski učinak u ekipi Crvene zvezde.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u duelu Radničkog i Šapca. Gosti su odlično počeli meč i poveli 3:0, da bi Radnički na kraju treće četvrtine imao prednost 5:4. U poslednoj deonici viđena je prava goleada, a Šabac je uspeo da napravi brejk i stigne na korak od plasmana u finale.

Srđan Vuksanović je sa četiri postignuta gola bio najzaslužniji za pobedu Šapca, dok je kod Kragujevčana najbolji strelac bio Toholj sa dva gola.

Polufinalne serije plej-ofa igraju se na dve dobijene utakmice. Revanš mečevi na programu su 15. maja, a eventualne majstorice će se igrati 19. maja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here