Pobedilo druženje

0

– Što se neposrednih domaćina tiče, članova KUD "Zavičaj", oni su uložili velik trud da ugoste više od 2.000 posetilaca i učesnika.

 

 

Ima, međutim, još dosta toga što treba pregledati i analizirati, čime ćemo se baviti već na sledećem sastanku uprave Saveza, kaže Milenković.

Kritike iz Lucerna

– Moram reći da nisam zadovoljan ocenama žirija. Konkretno, ono što su članovi o žirija o nama rekli u usmeno, nije kasnije pretočeno u bodove – kaže Marinko Vukajlović, predsednik KUD "Nikola Tesla" iz Lucerna.
– Mom društvu našli su zamerku što su devojke nosile tamnije suknje, a trebale su biti "svetlo crvenije". Ili, recimo, što nismo jednom našem članu našli odgovarajući broj košulje. Sa druge strane, organizacije je bilo je na visokom nivou, osim što smo se "plašili" montažne bine, koja je jedva izdržala naše momke i devojke.

Prema njegovim rečima, nova uprava počela je sa radom tek krajem novembra prošle godine, što je relativno kratak vremenski period da bi se ispunili svi dogovori.

– Vremena je bilo malo, a posla puno. Moram, nažalost, da konstatujem da nam prethodna uprava nije ni malo olakšala posao oko preuzimanja dužnosti. Čak su nam, da tako kažem, "na put postavljali kamenje". Ipak, mislim da ide nabolje, ali nas čeka još dosta posla, dodaje Milenković.

On posebno naglašava da je izuzetno zadovoljan brojem posetilaca, jer su oboreni svi rekordi.

– U mislima smo sada već u Brčkom. Sigurno je da će se folkloraši iz Švajcarske potruditi da, kao i uvek, pruže maksimum na Evropskoj smotri i opravdaju ulogu favorit – kaže Milenković.

Tane Milićević, umetnički rukovodilac FMD "Izvor" iz St. Galena, ovogodišnjih pobednika Smotre, za "Vesti je rekao sledeće:

– Sa smotre nosimo izvanredne utiske, ne samo zato što smo osvojili prvo mesto nego i što smo imali prilike da budemo svedoci sloge i iskrenog druženja među srpskim folklornim ansamblima. Kvalitet je bio na zavidnom nivou, ansambli su se potrudili oko orkestara, nošnji, igara i pesama, što i čini folklorni nastup u celini.

 

Pohvale "Vestima"

– Želeo bih da se i ovim putem zahvalim "Vestima" na saradnji, podršci i pomoći. Lepo je kada uz sebe imate jednu takvu jednu uspešnu medijsku kuću koja podržava sve naše manifestacije – naglasio je predsednik Saveza srpskog folklora u Švajcarskoj, Nenad Milenković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here