EPA/Lynn Bobo
Srpski teniser

U prvom kolu na turniru iz masters serije u Indijan Velsu savladan Kukuškin sa 6:3, 6:4.

 

Filip Krajinović (113. na svetskoj listi), koji je prošao i dva kola u predtakmičenju, savladao je Mihaila Kukuškina (43), Rusa opredeljenog da igra pod zastavom Kazahstana. Sada igra s Belgijancem Davidom Gofanom (21).

Pošto se Južnoafrikanac Kevin Anderson povukao zbog povrede, na njegovo mesto je kao tzv. “srećni gubutnik” ušao Miomir Kecmanović (130), koji je bio poražen u poslednjem kolu predtakmičenja. Zato što je Anderson bio slobodan u prvom kolu kao nosilac, zato i naš igrač startuje od druge runde. Rival mu je Nemac Maksimilijan Marterer (99).

Dušan Lajović (45) savladao je u prvom kolu Japanca Tara Danijela (71) sa 7:6 (8:6), 6:4. Sledi duel s Hrvatom Marinom Čilićem (11).

Prvi protivnik Novaka Đokovića, vodećeg tenisera na svetskoj listi, jeste Amerikanac italijanskog porekla Bjern Fratanđelo (128), koji je takođe prošao kvalifikacije. Ako naš as opravda ulogu favorita, sastaće se u trećem kolu s pobednikom meča Australijanca Nika Kirjosa (33) i Nemca Filipa Kolšrajbera (39).

Laslo Đere (32), koji je posle zapaženih igara na šljaci u Brazilu postao naš drugi “reket”, debituje u Indijan Velsu od drugog kola, pošto je isto nosilac (30), a za učešće je dobio tzv. poseban poziv. Prvi suparnik mu je Argentinac Gvido Andreoci (88). U trećem kolu moguć je susret s Kecmanovićem.

Naši u drugom kolu

Đoković – Fratanđelo (SAD)

Đere – Andreoci (Argentina)

Lajović – Čilić (Hrvatska)

Krajinović – Gofen (Belgija)

Kecmanović – Marterer (Nemačka)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here