Rukometašice Srbije u Đeru počele su kvalifikacije za Olimpijske igre, a u prvom meču poražene su od selekije Rusije 29:24. 

Od samog starta Rusija je nametnula svoj ritam i brzo povela sa 3:1. Pre sveg zahvaljujući jakoj odbrani i kontranapadima Ruskinje su dolazile do golova, ali je Srbija brzo uspela da se stabilizuje i uvede meč u egal.

Tako je u 10. minutu Katarina Krpež Šlezak pogodila za 3:3, Ruskinje su uzvratile i povratile vođstvo, međutim evidentno je da su se naše devojek razigrale i rastrčale posle nešto tromijeg starta. Krpež Šlezak pogađa i sa sedmerca, za 4:4

Ipak, malo po malo, Ruskinje su uspele da naprave 3 gola prednosti, pa je u 24. minutu selektor Obradović zatražio tajm-aut. Ipak, umesto bolje igre, Ruskinje su uspele da se dodato odlepe i na poluvreme odu sa 17:13.

U nastavku, u 32. minutu, zbog nešto grubljeg prekršaja, naša selekcija je ostala bez Jovane Stoiljković! Srećom, odbranile su se naše devojke, a Trifunovićeva je pogodila za 18:14.

Od tog momenta, usledio je nalet Srbije, pa je rezultat u 45. minutu bio 22:21.

Do kraja, raspala se igra Srbije. Tako je Rusija dodatno pojačala ritam, pa je samo 6 minuta kasnije rezultat bio 26:21, da bi na kraju slavile 29:24.

Podsetimo, dve najbolje reprezentacije na turniru u “Audi Areni”, poznatoj kao domu najboljeg tima decenije u ženskom rukometu, izboriće plasman na olimpijski turnir u Tokiju.

Već u subotu od 17.30 sledi meč protiv domaćina Mađarske, a u nedelju, takođe od 17.30, rival je Kazahstan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here