SPORTSKE IGRE MLADIH
Sve je spremno za početak igara

Deveta sezona Sportskih igara mladih u Srbiji ove godine startovala je ekološkim radionicama „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo prirodu“.

Dečaci i devojčice stariji od 13 godina, kroz sport i zabavu edukuju se o načinima zaštite životne sredine. Sportski deo odvija se na „zelenom poligonu“. Planirano je da se ove ekološke radionice održe širom Srbije.

Neki sportski turniri su već počeli, tako da su šahisti već stigli do regionalnih takmičenja, pa su već poznati neki od učesnika velikog Državnog finala koje će se održati u julu. Takmičenja su održana u Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Plamen radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih, zapaliće se u petak 11. marta u Čačku, gde se očekuje učešće velikog broja dečaka i devojčica od predškolskog uzrasta do 15 godina.

Deca pokazuju svoju kreativnost

PET GODINA DRUŽENJA – PET NOVIH STABALA

Inspirisani edukativno-sportskom kampanjom “Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”, a povodom obeležavanja pet godina Sportskih igara mladih u Čačku, nekadašnji učesnici igara iz Čačka posadili su pet novih sadnica kuglaste katlape. Na taj način simbolično je obeležen mali jubilej prijateljstva dece Čačka i Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Za decu su svi programi besplatni.

Zdravlja i bezbednost dece su na prvom mestu tako da se sva takmičanja održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u zaštiti od korona virusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here