pks.rs
Vakcinacija radnika

Vakcinacija radnika u kompanijama širom Srbije je u punom jeku, a prve vakcine dobili su radnici zaposleni u Pančevu, Kruševcu, Kragujevcu, Aranđelovcu, Nišu, Somboru i Beogradu.

Do sada, više od 16.500 zaposlenih, iz preko 500 kompanija, prijavilo se Privrednoj komori Srbije sa željom da se vakcinišu protiv Covid-19.

Danas je u kragujevačkoj “Zastavi” vakcine primilo 250 radnika, a imunizacija je organizovana i u kompaniji “Peštan” u Aranđelovcu. Vakcinaciju zaposlenih organizovale su regionalne privredne komore i lokalne zdravstvene institucije.

Prve vakcine u svojim fabrikama dobili su radnici ZF Srbija u Pančevu, a 100 zaposlenih na izgradnji Moravskog koridora vakcinisano je u kampu konzorcijumu “Behtel – Enka” u Kruševcu.

Više od 300 radnika u kruševačkom “Trajalu” i kompaniji “Kromberg & Schubert Srbija” primilo je vakcine u svojim firmama, kao i zaposleni u somborskoj kompaniji “Fiorano”. Narednih dana biće organizovana vakcinacija u BAT- u Vranju, niškom “Filip Morisu”, kragujevačkom “Simensu” i “Bošu” u Beogradu.

Privredna komora Srbije apeluje na sve zaposlene da se vakcinišu jer je to najbolji način da sačuvaju preduzeća i radna mesta i poziva kompanije iz čitave Srbije da se jave kako bi se na najbrži i najefikasniji način organizovala imunizacija zaposlenih, u saradnji sa lokalnim i zdravstvenim institucijama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime