EPA/HIROSHI YAMAMURA

Rukometašice Srbije okupile su se danas u Staroj Pazovi i započele su završne pripreme za Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 1. do 19. decembra u Španiji.

Izabranice Uroša Bregara u narednih desetak dana će trenirati u SC FŠ u Staroj Pazovi sve do 1. decembra kada je predviđen put u Španiji, a u okviru priprema selekcija Srbije će odigrati i dve kontrolne utakmice protiv Severne Makedonije 27. i 29. novembra u Staroj Pazovi.

Selektor Uroš Bregar se osvrnuo na period od kad je preuzeo našu žensku seniorsku selekciju i obezbedio plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo, kao i na ciljeve koje je postavio pred sebe i ekipu.

– Prvi cilj je bio da se plasiramo na prvenstvo, a drugi da se malo podmladi reprezentacija, ali da takmičenje dobro odigramo. Za nekoliko dana imamo kontrolne mečeve sa Severnom Makedonijom i zatim sledi put u Španiju i prva utakmica na Svetskom prvenstvu protiv Poljske – rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je istakao da kontrolne utakmice sa Severnom Makedonijom treba se shvate ozbiljno i da se maskimalno iskoriste pred nastup na SP.

– Svaki protivnik je dobar ako ga shvatimo ozbiljno. Neke stvari moramo da promenimo, tako da ćemo raditi na dosta novih elemenata. Moramo da budemo bolji u odbrani nego što je to bio slučaj u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Islanda. Verujem da imamo želju, volju i hrabrost da ispunimo ciljeve i da se plasiramo u drugi krug. Nemamo mnogo dana, ali imamo dosta treninga, tako da verujem da možemo sve to da posložimo- i napad i odbranu i verujem da će sve biti kako treba. Ima dosta novih igračica, tako da će to biti test i za njih pred Svetsko prvenstvo – kaže Bregar.

Reprezentacija koja je na okupu je malo podmlađena i izmenjena.

– Bilo je neophodno da nešto promenimo, tako da sam odlučio da damo priliku nekim novim igračicama u koje verujem. Mislim da će po sve nas to biti dobro, trebala nam je neka nova energija.

Srbija će na SP igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

– Za Rusiju znamo koliko je kvalitetan protivnik, to smo videli na prethodnim OI. Poljska je odlično odigrala poslednje dve utakmice i biće težak protivnik. Kamerun ćemo tek detaljnije analizirati. Najkvalitetnija je Rusija, a mi ćemo se sa Poljskom boriti za drugo mesto. Značajno je da dobro otvorimo Svetsko prvenstvo i odigramo dobro protiv Poljske. Sledi Kamerun, a onda bih želeo da protiv Rusije odigramo baš kvalitetno i da možda iznenadimo. U drugom delu će biti veoma interesantno jer se ukrštamo sa grupom koja ima veoma kvalitetne protivnike i smatram da će to pogotovo za mlađe igračice biti odlično – zaključio je Bregar.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime