Tanjug

Pregovori predstavnika tri koalicije o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori počeli su u sredu uveče, trajali su četiri sata, ali nije otvorena priča o celom paketu.

Na osnovu izbornog rezultata premijersko mesto trebalo bi da pripadne koaliciji “Za budućnost Crne Gore”, dok će druga po jačini koalicija – “Mir je naša nacija”, verovatno preuzeti mesto šefa parlamenta.

U pregovaračkom timu koalicije “Za budućnost Crne Gore” su nosilac liste Zdravko Krivokapić, funkcioneri Demokratskog fronta Predrag Bulatović, Slaven Radunović i Branko Radulović, zatim Dragan Ivanović funkcioner Socijalisticke narodne partije i profesor Vladimir Božović iz Matice srpske.

Koaliciju “Crno na bijelo” predstavljali su funkcioneri GP URA Dritan Abazović, Zoran Mikić, Filip Adžic, a koaliciju “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić i Boris Bogdanović (Demokrate) i Miodrag Lekić (Demos).

Prema izvorima, sastanak je trajao oko četiri sata, bio je načelan i uvodan.

Razgovoralo se, kažu, o tome kakve su obaveze i odgovornosti pred novom vlašću, na koji način je najbolje doći do rešenja, o dinamici rada, te programu buduće vlade čiji su temelji sadržani u sporazumu koji su lideri tri koalicije ranije potpisali.

Dritan Abazović sinoć za Televiziju Crne Gore rekao kako je važno da nova vlada dobije medunarodnu podršku i da ne bude nikakve opstrukcije, kao i prilikom potvrde izbornih rezultata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here