PKS
Prijatelj porodice 2023

Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju pozvali su sve zainteresovane da glasaju za „Prijatelja porodice 2023“ – kompanije koje su, u okviru svoje delatnosti, na najbolji način uskladile rad i roditeljstvo, odnosno poslovne i porodične obaveze svojih zaposlenih. 

Glasanje je, u okviru istoimenog projekta koji realizuju PKS i resorno ministarstvo, počelo danas preko sajta https://prijateljporodice.rs/g… i trajaće do 15. avgusta. Otvoreno je za sve  i nije potrebna bilo kakava registracija.

U trci za prestižno priznanje „Prijatelj porodice 2023“ ukupno su 24 kompanije – 11 velikih preduzeća, isto toliko malih i srednjih, kao i dva javna preduzeća čiji je većinski vlasnik država.

Za mala, srednja i velika preduzeća glasači mogu dati po jedan glas za najviše tri kompanije, dok u kategoriji javnih preduzeća mogu glasati za jednu kompaniju.

Ceremonija proglašenja pobednika i dodele priznanja „Prijatelj  porodice 2023“ biće organizovana na jesen.

Osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice“ jeste podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva, i kreiranja takve radne atmosfere u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum istovremeno održavajući balans između vremena provedenog na poslu i sa porodicom.

Nagrađene kompanije treba da budu primer dobre prakse i uzor drugim firmama podstičući ih da, pored dobrih poslovnih rezultata, što bolje usklade radne i porodične obaveze svojih zaposlenih.

O izboru najboljih primera „Prijatelja porodice 2023″, odlučuje stručni žiri, javnost, kao i zaposleni u kompanijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here