EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN
Ilon Mask

Platforma X, poznata široj javnosti po nekadašnjem imenu Twitter, počela je novim korisnicima da naplaćuje po dolar godišnje za pristup osnovnim funkcijama kao što su tvitovanje, komentarisanje i citiranje.

Srećom po nas, ova pretplata će biti primenjena samo za nove korisnike s Filipina i Novog Zelanda a reč je, prema pisanju kompanije Ilona Maska, o testu pod nazivom “Not A Bot”.

Cilj tog testa je, kao što smo već pisali, da doprinese suzbijanju spamova i aktivnosti botova. “Nismo vođeni profitom”, piše u objavi kompanije.

Ova godišnja pretplata od jednog dolara odnosi se samo na nove korisnike i ne pogađa postojeće, ali još nije poznato kada će početi da se primenjuje na globalnom nivou. Program se razlikuje od X Premium, koji nudi dodatne funkcije kao što su “Poništi” i “Uredi” za objave, po ceni od osam dolara mesečno.

Ukratko rečeno, novi korisnici koji hoće besplatan pristup imaće “read only” pristup, dakle čitanje, gledanje videa i praćenje naloga (Read posts, Watch videos, Follow accounts).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here