TOG Novi Sad

Šesti po redu Kaleidoskop kulture u okviru kojeg će biti predstavljeno više od 40 kulturnih programa počeo je u Novom Sadu.

Direktor Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture Nemanja Milenković ističe da će tokom više od meseca hiljadu umetnika slaviti kulturu zajedništva.

– Ljudi su postali svesni kulture i žele i jedva čekaju da se desi ovakav događaj. Sa krilaticom ‘Neraskidive veze’ uspeli smo da spojimo snažan programski koncept četiri dana otvaranja i pet nedelja umetnosti i da kroz prožimanje različitih vrsta umetnosti i svetskih umetnika koji nastupaju odgovorimo na umetnički koncept. U ove programe uključujemo ne samo studente već i srednjoškolce – kazao je Milenković.

Prema rečima direktora Vojvođanskog simfonijskog orkestra Romana Bugara otvaranje ovogodišnjeg Kaleidoskopa biće izvedeno sa jednim od napopularnijih pijanista sveta, Peterom Bencom.

– Program je muzika iz filmova Hari Poter, Supermen, Pirati sa Kariba, to su pop, rok obrade u klasičnom maniru. Tu su i obrade grupe Kvin i Majkla Džeksona. Po prvi put će publika u Srbiji imati prilike da vidi Benceov šou. Nešto sasvim novo, dobro odabran program i za svačiji ukus – rekao je Bugar.

Na ovogodišnjem Kaleidoskopu kulture nastupiće i dobitnik Gremija i jedan od najpopularnijih džez muzičara, Džejson Majls, a u programima će učestvovati najznačajnija domaća i regionalna imena književnosti Matija Bećković, Muharem Bazdulj, Jasminka Petrović, i mnogi drugi.

Programi Kaleidoskopa kulture trajaće do 15. oktobra, a ulaz na sve programe je slobodan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here