pixabay.com

Retrogradni Merkur će ponovo biti aktivan od 10. septembra i trajaće sve do 2. oktobra, a njegovo delovanje svakako će uticati na svaki segment našeg života.

Vreme kad Merkur krene retrogradno je vrlo važno, jer u astrologiji Merkur predstavlja čoveka, onaj umni deo svih nas koji razmišlja, komunicira i donosi odluke, a retrogradnost označava korak unazad, grešku i promašaj.

Ali umesto da se odupirete, pokušajte da prepustite svim izazovima, shvatajući da se oni dešavaju sa razlogom i da, koliko god nam bude bilo teško ili neprijatno, treba da izađemo iz svega kao pobednici.

Iako će svi horoskopski znakovi osetiti prisustvo retrogradnog Merkura, ipak će se najviše odraziti na život ovim znacima Zodijaka.

1. Ovan

Ovnove u narednom periodu očekuje bura, a na površinu će isplivati svi poslovni nedostaci i stari dugovi. Pripadnici ovog znaka će u toku ovog meseca biti vrlo nervozni, obaveze će ih gušiti i biće praktično nemoguće ostvariti sve što su zamislili.

Čak će se i problemi drugih ljudi nekako ispreplesti s njihovima. U periodu koji je pred nama, Ovnovi ne smeju da se naprežu, potreban im je odmor od svega.

2. Rak

Predstojeće razdoblje neće biti lako za Rakove jer će ih poslovni i porodični problemi zatrpati sa svih strana. Zbog svega navedenog, Rakovi će se osećati kao da su im ruke vezane.

Savet Rakovima u ovim nezahvalnim okolnostima je da pokažu najbolje od sebe, što će im biti dobar zalog za budućnost. Poslednji dani septembra donose određeno smirivanje situacije, što će im dati snage da vremenom prebrode sve izazove.

Budite spremni na to da će vam u ovom periodu novac konstantno odlaziti i dolaziti. Sve su to lekcije koje će se dobro isplatiti u budućnosti.

3. Vaga

Vagama septembar sprema brojne intenzivne događaje, pa se pripremite psihički. Vage treba da se klone obećanja koja ne mogu da ispune kao i širenja neproverenih informacija.

Jedini način da se zaštite od retrogradnog Merkura je da barem tri puta proverite sve informacije koje dolaze do vas. Porodični odnosi takođe mogu da ih uzdrmaju i unesu turbulencije u život.

Zato je za Vage ključno da ostanu hladne glave i fokusiraju se na svoje ciljeve. Kraj septembra i početak oktobra donosi olakšanje – stres će se smanjiti, a moguće je da pripadnike ovog znaka obraduju neki bonusi na poslu, prenosi “Atma”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here