EPA
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je nastavak borbe protiv kurdskih snaga u Siriji i Iraku i naglasio da će sve aktivnosti u ovoj oblasti biti završene do leta.

Erdogan je rekao da njegova vlada pruža sve vrste podrške vojnicima da nastave, kako je opisao, izazovnu borbu.

– U potpunosti ćemo garantovati bezbednost naše granice do ovog leta i definitivno završiti naš nedovršeni posao u Siriji – rekao je Erdogan.

On je rekao da je cilj da Turska postane sigurna zemlja.

– Naši ciljevi su da našoj deci pružimo Tursku potpuno oslobođenu mračne senke terorizma, sa svetlom budućnošću i srećom – rekao je turski predsednik.

On je takođe naglasio kako je turska vojska postigla uspehe u korišćenju dronova, domaćeg naoružanja i municije u borbi protiv PKK.

– Kao rezultat našeg delovanja, nećemo dozvoliti da se ove plaćeničke bande, koje su saterane u ćošak, ožive i ponovo postanu teret našem narodu. Bez obzira na to čiji je projekat, nećemo dozvoliti uspostavljanje terorističke države izvan naše južne granice –  rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

2 COMMENTS

  1. A što ne šalje vojsku u Izrael? Nego se iživljava na nejakim Kurdima. Ajde faco, ako smeš, bombarduj Izrael i zaštiti Palestince nad kojima se dešava genocid. Miti govori ćeš, ali prstom mrduiti nećeš. Pa…., to si ti. Iživljavaš se nad slabijima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here