Superstar TV
Serija o Oluji

Nakon skoro tri decenije ćutanja snimljen je film koji je imao veliku pažnju bioskopske publike, a 4. avgusta, na godišnjicu Oluje, gledaoci MTEL TV-a su imali priliku da gledaju istoimeni film.

Stradanje srpskog naroda u Krajini u tzv. vojno-redarstvenoj akciji Oluja ovekovečeno je i sačuvano od zaborava u ovom, domaćem ratnom filmu. Zbog velikog interesovanja publike i zbog važnosti teme snimljena je i serija od 12 nastavaka.

Premijerno na kanalu Superstar TV u subotu, 30. septembra u 21 čas biće emitovana prva epizoda serije “Oluja”. Svi naši ljudi u inostranstvu seriju mogu da gledaju u okviru MTEL TV paketa.

Radnja serije se odnosi na vreme neposredno pre Oluje, tokom i posle ove zločinačke operacije, kada pratimo stradiju, izbegličke konvoje i snalaženje glavnih likova van teritorije Krajine.

Pratimo dve glavne priče. U prvoj, priču Ilijine porodice, a u drugoj Danetove porodice.

Ilija (Jovo Maksić) je diverzant, koji je u vreme Oluje na frontu. Na sve načine pokušava da se vrati porodici, ženi Jeli (Marija Pikić) i sinu Petru (Ivan Vujić) kako bi ih sačuvao od stradanja. U ratnom paklu, ne zna da li su oni u koloni, niti gde će se završiti njihov progon. U pokušaju da ih nađe, gubi kontakt sa saborcima i jedva spašava živu glavu. Za to vreme, ne znajući da li mu je otac Ilija živ, dvanaestogodišnji sin Petar preuzima ulogu glave porodice i na traktoru vozeći porodicu, priključuje se izbegličkoj koloni. Krajnji ishod puta je neizvestan…

Dane (Zlatan Vidović), bivši legionar, savršeni vojnik i egzekutor, vraća se u rodno selo nakon pogibije brata blizanca. Brata su ubile ustaše, a Danetov jedini cilj je da nađe bratov grob i da brata sahrani u porodičnoj grobnici. Obećanje koje dao majci želi po svaku cenu da ostvari, sveteći brata, eliminiše sve protivnike koji mu se nađu na putu. Dok se krajiške trupe povlače, Dane se probija u pozadinu neprijatelja.

Porodica je osnov svega. Zajedno se bore, stradaju, žrtvuju se i pokušavaju da prežive. Kroz situacije Ilijine, Danetove i drugih porodica vidimo životne, istinite priče, sudbine i strahote koje su preživeli stanovnici Republike Srpske Krajine tokom i nakon Oluje.

Pored Jove Maksića, Marije Pikić, Ivana Vujića i Zlatana Vidovića u seriji glume: Davor Janjić (Braca), Ljubiša Milišić (Stevan), Jelena Čović (Stara Majka), Milica Stanković (Sanja), Novak Bilbija (Ilijin otac), Maja Kolundžija (Miljana), Marko Baćović (Stipe), Jakov Jevtović (gazda), Vahid Džanković (Miljan) i drugi.

Serija će biti emitovana vikendom od 21 čas na kanalu Superstar TV u okviru MTEL TV paketa, a prva epizoda je u subotu, 30. septembra u 21 čas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here