Pod sumnjom utakmica Interblok – Metalurg

0

Nakon što je nagovešteno da se osnovano sumnja u reguilarnost utakmce prvenstva Hrvatske između Zadra i Hajduka, danas se otkriva da se čak desetak klubova iz Slovenije sumnjiči za nameštanje utakmica.

 

Kako javlja Dojče Vele, u Sloveniji se "kao posebno sumnjiva" navodi utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope između Interbloka iz Ljubljane i Metalurga iz Donjecka. Slovenački prvoligaš je taj duel kao domaćin izgubio rezultatom 3:0.

 

U slovenačkom klubu tvrde da nema ni govora da je bilo ko od igrača ili funkcionera bio umešan u bilo kakve kriminane radnje, ali ostaje činjenica da su raskinuti ugovori sa čak jedanaesticom fudbalera, što je obrazloženo finansijskom krizom.

 

Predsednik Saveza prvoligaša Slovenije Branko Florjanič najavio je punu saradnju sa istražnim organima, ali tvrdi da za sada još nema konkretnih saznanja o tome koje su utakmice u toj zemlji pod sumnjom da su bile nameštene: U međuvremenu je slovenačka policija za ponedeljak najavila saopštenje o konkretnim akcijama koje vodi na razotkrivanju fudbalske mafije.

 

U Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine još nema zvaničih stavova o tvrdnjama da je bilo namešteno osam prvoligaških utakmica.

 

Konkretne akcije za sada je najavila samo Fudbalska federacija Nemačke, koja je saopštila da bi disciplinske mere protiv umešanih u aferu mogle da budu preduzete i pre nego što se završe sudski procesi. Predsednik federacije Teo Cvanciger kaže da će kazne biti izrečene čim se bude raspolagalo sa dovoljno dokaza. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here