MN PRESS/Foto: Marko Metlas
fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Partizana na stadionu Partizana, Beograd, 18.10.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Partizan

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno u 163. večitom derbiju u 11. kolu Superlige. Strelci na meču su bili Stevanović za Partitzan u 6. dok je bod Zvezdi doneo Katai sa penala u 75. minutu.

TOK MEČA

DRUGO POLUVRME

90+3 minut Crveni karton dobija Sanogo kod Zvezde!

75. minut – GOL! Siguran sa penala bio je Aleksandar Katai, Zvezda vraća stvari na početak. 1:1

61. minut – Velika šansa za Partizan! Na centaršut Natha, Banjak nadvisuje sve i šalje loptu glavom tik pored desne stative Borjanovog gola.

59. minut – Beležimo šut Ktaia iz kaznenog na centaršut Bena ali lopta je otišla visoko preko gola Partizana.

52. minut – STATIVA! Gobeljić je sjajno šutirao iz kaznenog, Stojković je bio savladan ali lopta pogađa okvir gola.

46. minut – Utakmica je nastavljena i odmah na startu Spiridonović menja Gavrića kod Zvezde.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

PRVO POLUVRME

45+1 minut – Najbolja šansa za Zvezdu, ubacio je Katai, loptu je okrznuo glavom Falćineli a ona je prohujala pored leve stative Stojkovićevog gola.

43. minut – Još jedna šansa da crno-beli udvostruče prednost, sjajan šut je uputio Asano ali lopta je prošla tik pored desne stative gola gostiju.

41. minut – Mogao je lako Partizan do drugog gola, izbio je Marković oči u oči sa golmanom crveno-belih ali je očajno šutirao.

39. minut – Jojić iz redova crno-belih upućuje šut ka golu koji čuva Milan Borjan ali lopta odlazi preko gola.

33. minut – Zvezda uglavnom pritiska crno-bele dok oni vrebaju grešku nalik onoj iz šestog minuta, da istrče kontru i tako ugroze gol gostiju.

15. minut – Izmena u ekipi Partizana izašao Suma ušao Lazar Marković.

6. minut – GOL! Crno-beli vode golom Filipa Stevanovića posle kobne greške Erakovića u predaji lopte u poslednjoj liniji odbrane. 1:0

1. minut – Utakmica je počela

SASTAVI

Partizan (4-2-3-1) : Stojković, Urošević, Banjak, Marković, Miljković, Zdjelar, Natho, Jojić, Stevanović, Suma, Asano

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan, Rodić, Degenek, Eraković, Gobeljić, Sanogo, Nikolić, Gavrić, Katai, Ben, Falćineli

Proletos su odigrana dva derbija u sličnoj situaciji i pod oprezom zbog koronavirusa, drugi je doneo veliku brojnost navijača, ali će tek ovaj treći biti na posebnom udaru virusa.

Samo jednom u istoriji večiti rivali igrali su bez navijača, i to 1. marta 2008. godine na Marakani, a danas će ta sablasna atmosfera ponovo vladati stadionom, samo će sada domaćin biti Partizan.

Obe ekipe iskoristile su reprezentativnu pauzu da uigravaju sistem za današnju utakmicu, s tim što je trener domaćih Aleksandar Stanojević imao dodatni zadatak da na brzinu uklopi najnovija pojačanja u tim.

Dejan Stanković s druge strane brda nije imao takve akcije, ali ga je činjenica da su Mirko Ivanić i Gejlor Kanga pozitivni na koronu ostavila bez dvojice standardnih prvotimaca. Kada se tome doda da Željko Gavrić ima problem sa povredom, jasno je da je sastavljanje tima bilo teže nego obično. Ipak, očekuje se da Gavrić počne meč i tako spase Zvezdu novih tumbanja pred derbi.

Huk sa tribina sigurno će nedostajati i jednima i drugima, a mi se nadamo da dobre igre i golova neće zafaliti, te da ćemo gledati kvalitetnu fudbalsku predstavu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here