Humano srce Šapca

Povodom teksta iz naše rubrike Humanitarni most pod nazivom “Dobri ljudi me podržavaju”, našoj redakciji javili su se iz humanitarne fondacije “Humano srce Šapca”, sa molbom da objavimo njihovu reakciju.

“Želimo da vam damo dodatne informacije o dosadašnjoj podršci koju je naša fondacija pružila Radi Simić iz Šapca. Smatramo da je doprinos medija afirmaciji filantropije i podsticanju solidarnosti veoma važan, pa smo zahvalni na angažovanju vaše redakcije na ovom polju.

Rada Simić nam se obratila za pomoć u martu 2009. godine oko nabavke lekova i pomoć oko odlazaka na redovne kontrole u Beograd i Šabac iz razloga što je prethodne godine operisana a morala je da ide na hemoterapije. Tom prilikom je i naš kolega pokazao humanost dajući joj neophodnu krv kako bi ozdravila.

Tokom prethodnih godina obraćala nam se više puta oko plaćanja zaostalih režijskih dugovanja. Plaćali smo joj stanarinu, račune za grejanje, telefon, vodu, struju, komunalno… Uvek je imala zdravstvenih problema, plaćali smo joj privatne laboratorijske analize i lekove koji nisu bili na pozitivnoj listi.

Uvek smo brinuli o njoj kada je bila na bolničkom lečenju. Svakodnevno joj nosimo kuvane obroke iz Narodne kuhinje, obilazimo je i donosimo namirnice koje dobijamo kao donaciju. Imajući u vidu da nije u mogućnosti da rasprema kuću, slali smo koleginice da joj pomažu oko kućnih poslova. Kupili smo joj veš mašinu i trudili da izađemo u susret svakoj njenoj molbi.

Fondacija ‘Humano srce Šapca’ osnovana je 2009.godine. Na čelu fondacije je gospođa Ružica Popović osvedočeni humanista i filantrop, dobitnica brojnih priznanja za filantropiju i humanitarni rad”, navode iz ove humanitarne fondacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here