Privatna arhiva
Zahvalni do neba: Darinka, Dimitrije, Lazar i Ljubica

Zahvaljujući plemenitom O. V. iz Sidneja, četvoro učenika Gimnazije u Orahovcu na Kosmetu i đak pešak s Golije i u 2020. godinu zakoračili su rasterećeni briga jer ih njihov dobrotvor iz daleka nije zaboravio, već je nastavio zdušno da iM pomaže svakog meseca.

Koliko je srce ovog dobročinitelja, najbolje prikazuju njegova dela i to što, uprkos proglašenju pandemije korona virusa, čak i u dalekoj Australiji, nastavlja da šalje pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Izuzetka dakle nema ni ovog meseca jer je posredstvom naše sidnejske Redakcije poslao mesečne stipendije od po 120 dolara za četvoro gimnazijalaca u Orahovcu: Dimitriju Radiću, Lazaru Grkoviću, Ljubici Micić i Darinki Ulamović, a još 370 dolara Stefanu Pendiću iz Đonlija na Goliji kako bi svi imali motiv više da i u ovim teškim vremenima nastave da uče i da se bore za svoje bolje sutra.

Novac će, u međuvremu, biti prosleđen na zadate adrese, a po svemu sudeći opet će najbrže stići mladom Stefanu Pendiću.

– Kao što sam vam već napomenula, sve dok se ne popuste mere zabrane kretanja na Kosmetu, nećemo biti u mogućnosti da učenicima uručimo stipendije. Bez obzira na to, mi se našem dragom i divnom dobrotvoru iz daleka do neba zahvaljujemo što misli na naše đake i sada. To nije mala stvar. Čim podignemo stipendije, mi ćemo se potruditi da ih đacima lično uručimo, budući da se u školske klupe neće vraćati do kraja ove školske godine. Nastava će se i dalje odvijati onlajn i zbog toga nema načina da im se stipendije na drugačiji način predaju. Ono što sigurno znam, to je da će ih mnogo obradovati, jer svaki dinar, posebno u ovakvoj situaciji, za njih i njihovu porodicu, zlata je vredan – istakla je profesorka srpskog jezika Olivera Radić.

Svako uručenje nova priča

Čim donacije budu stigle u ruke onih kojima su namenjene, to će i naši novinari zabeležiti sve što u znak zahvalnosti budu poručili svom dobročinitelju iz daleke Australije, kako bi bar na taj način mogao da podeli radost sa onima na koje misli i o kojima brine svakog meseca.